tirsdag 28. januar 2014

Slukskrinet


For noen år siden skrev jeg et innlegg om hva som fantes av sluker i mitt slukskrin for fiske etter fjellørreten. Det har ikke skjedd store forandringer i innholdet siden da. Noen har forsvunnet ut og et par har kommet til ser jeg.

Bildet ovenfor er tatt i Børgefjell sist sommer (2013) og der ser man at det er kommet et par nye sluker til siden august 2011. Spesielt merker jeg meg et par fargesterke sildesluker i 18g. Rød og svart samt gul og rød. Har tatt pene ørreter på disse.

Jeg er nok ikke alene om å dra på et for tungt slukskrin til fjells. Sikkert kan man klare seg med langt færre sluker enn jeg har her. Problemet mitt som jeg nok deler med mange andre er redselen for å miste sluker under fisket. Redd også for ikke å ha rette form, størrelse eller farge som fisken vil ta. Det er alltid et dilemma det der, å velge bort sluker som ikke skal få plass i skrinet.

Hvilke 3 sluker har du ALLTID med i slukskrinet til fiske etter fjellørreten? Sluker du ALDRI ville finne på å legge igjen hjemme. Flott hvis du kan fortelle det i kommentarfeltet.

10 kommentarer:

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei.
1. Lilleauren 12 gram Kobber eller rød begge fisker godt. I kombinasjon med 18 gram er en godt rustet.
2. Atomsild i fargene rød/svart eller gul/oransje begge er bra i 12gram som gir deg gode fangster og lange kast på vindfulle dager.
3. Panter Martin 9gram med rød eller gull skei. Ikke den jeg bruker mest men er den og god i enkelte anledninger og gjerne seint på kvelden/natta.
På en ukes tur vil jeg nok ha med 6 Lilleauren, 4 atomsild og 4 Panter Martin + 6 som bryter litt med de tradisjonelle slukene jeg har valgt sånt i tilfelle vis alt slår feil.
Når forholdene ligger til rette for det bruker jeg gjerne og en wobbler. Der har jeg en som fanger utrolig mye mer fisk enn alle de andre jeg har brukt men det er en annen historie:)
Uansett har en med disse 3 Lilleauren kobber, atomsild svart og rød og Panter Martin 9g med rødt blad så er en på god vei til fine dager i fjellet:)

Mvh Rune

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jepp, Lillauren i 12g er alltid å finne hos meg i litt ulike valører, men det er den i kobber som jeg aldri går i fra hjemme. Atomsilda har jeg tatt fin ørret på, men da i 20g versjon gul/oransje. Panter Martin spinner er alltid med i spinnerskrinet mitt. Takk for fin info fra ditt skrin, Rune! :)

Aud sa...

Spinneren Panter Martin i gull og sort er en favoritt. Så har jeg en neonfarget spinner, som jeg ikke vet hvilket merke det er. Den må fram når ingenting annet virker :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Sort farge på spinner, men og spesielt på sluker har jeg hatt bra suksess med i fjellet. Dette gjerne kombinert, som du sier med gull, eller også gul farge. Jeg drar ikke til fjells uten svart sluk. Takk for fin info fra ditt skrin, Sollemor! :)

Unknown sa...

Lilleauren!
Ingen over, ingen ved siden :-)
Min favoritt er også den kobberfargede.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg tror nok ikke vi er alene om nettopp den erfaringen, Lars Helge! :)

Jan Erik sa...

Tja, 2 som alltid er med er Panter Martin svart med kobber skje og kobberfarget sluk med rød stripe (usikker på om det er spesial eller lilleauren den heter).

Om jeg skal velge en til som er fast må det være enten Panter Martin med svart skje for mørke kvelder eller blank sluk med blåskjær for kalde dager.

Unknown sa...

Ei 18 grams jensensild i rød/orange/gull/sort e den eg sette min lit te når adle andre svikte :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Blankt og blått kan være effektivt i kaldt vann. Helt svart Panter Martin er finfin etter at sola har gått ned til skumrings- og nattfiske. Takk for info fra skrinet ditt, Jan Erik! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jepp, den er fast inventar her nå :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.