søndag 4. mai 2014

Maimorgen


Mai er kanskje den beste fiskemåneden her på mine kanter av landet. April er også bra, hvis våren kommer tidlig, men det er mai som stort sett gjelder.

Etter en lørdag med huslige sysler og shopping på kjøpesenter så skal det ikke mye til før fiskefeberen tar overhånd. I dag tidlig var det ut igjen etter maiørreten.

Første og største i håven i dag


Et kvarter, tjue minutter hjemmefra i bil og rundt femhundre meter til fots så er jeg ved et av de fineste fiskevannene i Sveio. Her går det fisk opp i kiloen,  minst. Snittvekta er på over halvkiloen, garantert. I dag ble det tre ørreter i håven, der den største var rundt 7 hekto. Den minste og siste jeg fikk, tok jeg med meg hjem. Den veide jeg til nesten 6 hekto. Lyserød i kjøttfargen.

Ingenting slår en fin maimorgen ved et fiskevann!


Jeg var som sagt tidlig ute i morges. Kjølig vær og en kald trekk fra nord betydde ingenting for fiskebettet virket det som. Jeg hadde godt med kjenninger på sluken, mistet fem-seks stykker også. Til og med en feit, liten røye var hissig på møresilda i morges. Det er virkelig gode forhold i dette vannet som tilhører vigdarvassdraget.

Rundt 6 hekto anslo jeg denne til


Ørreten jeg tok med hjem i dag var tydelig på stingsildjakt. Den tok riktignok den gode "røyesluken" min, men det var møresilda i 10g jeg hadde mest suksess med i morges. Den imiterer kanskje stingsilda best i dette vannet. Den svarte, modifiserte lillauren gav også fangst i dag.

De tre slukene som gav fiskefangsten i morges

7 kommentarer:

Unknown sa...

Gratulerer med utrolig flotte ørreter! Fantastisk vann du har der.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det. Kommer du over fjorden så kan jeg ta deg med dit ;)

Unknown sa...

Tusen takk for fantastisk tilbud! Skal ikke se helt bort ifra at jeg takker ja til det :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Er forholdene til stede for fluefiske en dag med ok vær og jeg ikke har reist til fjells, så stiller jeg som guide til noen fine fluevann, bl.a. til ovenstående vann. Send meg et pip i forkant så ser vi:)

LarsenFoto sa...

Grattis med fine ørreter! Her hvor jeg bor, har desverre ikke isen gått enda. Så venter i spenning! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det. Det er herlig når det blir fiskbart etter isløsning. Det er bare å glede seg.

:)

Anonym sa...

Kva heiter dette vatnet? :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.