torsdag 14. mai 2015

Ikke for langt, ikke for kort


Det var planen i dag. Med fremdeles litt rusten kropp etter vårforkjølelsen så ville jeg ta det litt med ro. Turen i dag skulle derfor ikke bli for lang, men heller ikke for kort. Det ble et par kilometer.


Tredje turen inn i dette området i vår. Det lå is på vannene her på første turen. På forrige turen inn hit, i mars, var det bett i ørreten. Området her er ikke så mye besøkt og er en liten villmarksperle på Haugalandet synes jeg.På en utfartsdag som den i dag så jeg ikke en eneste sjel her. Ligger litt utenfor allfarvei og ingen skikkelig merkede stier. Fint at det finnes slike "lommer" selv på en tett befolket halvøy som Haugalandet jo er.


I dag var det faktisk fisk bortpå på første kastet i ei lun vik, men den tok ikke skikkelig. Ikke så mange kjenningene ellers, to ørreter på land som begge fikk svømme ut igjen  ble resultatet etter et par små timers fiske i to vann.Den kalde nordvesten var nesten allestedsværende i formiddag, men i noen lune viker var det fint å stå å fiske i sola.

3 kommentarer:

Jan Erik sa...

Trivelig med slike lokale perler. Og må legge til at jeg er litt misunnelig på dere som har isfritt vann "så tidlig" i sesongen :)

Trond sa...

Hvor lang ørretstang vil du anbefale for landfiske? (7-12g sluker)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg liker godt stenger på 10fot. Bruker mest en Shimano Speedmaster 10f stang med slukvekt på 5-25g. Fantastisk stang. Har også en 9f samme merke og modell, men slukvekt på 3-14g. Virkelig fin stang som jeg har hatt med på tur i sommer som stang nr 2 (reservestang).

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.