lørdag 30. mai 2015

Tour des Vigdarvatnet med valgfag friluftsliv


Siste tur med valgfag friluftsliv ble gjennomført denne helga. I vekslende vær hadde vi et døgn ved Vigarvatnet i Sveio.

31 friluftslivelever og 3 voksne la kursen mot Sveio etter skoletid sist fredag. Det var klart for den aller siste turen med valgfagklassen dette skoleåret. At været var meldt litt ruskete la ingen demper på stemningen i bussen på vei nordover fra Haugesund.


En ikke planlagt stopp for å få med litt av Tour Des Fjordssirkuset som møtte oss i Sveio på vei mot Sauda var heller ikke ødeleggende for turstemningen, kanskje heller motsatt. Artig å se, og klassen lagde liv da rytterne kom forbi i voldsom fart.


Vel framme ved Lindøy i Sveio så var det å få kanoene av hengeren som Per Andreas hadde kjørt inn. Vel på vannet med de, så padlet 16 stykker disse rundt øya til stranda ved leirplassen vår. Resten av gjengen gikk de få minuttene til fots det er å komme seg dit fra parkeringsplassen. Vi skulle ikke slite oss ut på denne turen. Bare kose oss.

 Leiren etablert


Leiren ble snart etablert med flere telt og en stor lavvo. Snart var det også fyr i bålpanna  fra Espegard.


Etter en liten matbit på ettermiddagen så var det for mange å ta seg en kanotur, noen en fisketur og noen tøffe som ville bade.


Kvelden ble fuktig til tider med noen kraftige regnskurer. Da var det bare å klumpe seg sammen under tarpen. Koselig det også da den ene eleven etter den andre dro i gang låter med gitaren Cato hadde tatt med. Når også Cato, som er profesjonell trubadur, dro igang noen låter, ja da var det allsang i skogen inn i de mørke timer.

 Kjekke jenter å være på tur sammen med i Sveio


Seint på kvelden var det også en gjeng som tok seg en kveldstur med kano i et opphold mellom regnbygene. Det er herlig med lyse kvelder.

 Største ørret på turen


Det ble ikke mye fangst på de som fisket bortsett fra Marius som tok en liten en og to stykker på undertegnede. Alle fikk svømme ut igjen.

En kveldstur på Vigdarvatnet

Marius og Torstein på vei inn seint på kvelden


I løpet av natta, som fortonet seg rimelig rolig, så drev den ene regnbygen etter den andre over leiren. Alle holdt seg tørre, men alle hadde likevel hatt en kjølig natt. Spesielt da det ble skyfritt utpå morgenkvisten var det mange som frøys litt.

Blankstille på Vigdarvatnet på morgenen


En flott morgen møtte oss. Undertegnede hadde fyr i bålpanna i 7-tiden og de første elevene var da på plass for frokost.

De to første var tidlig på plass ved bålpanna på morgenen

Mange tok seg en kanotur etter frokosten og noen fisket. Ingen fangst, men vi så mange fisk som vaket i overflaten ute på det blankstille Vigdarvatnet på morgenen.

Cato forsøker noen kast nede på stranda


Før 11 var leiren revet og kanoen på vei rundt øya til parkeringsplassen. Leirplassen ble forlatt like fin, og kanskje litt finere enn da vi kom. Et viktig moment med turen, var nemlig sporløs ferdsel. Tror vi klarte det ganske bra.


Det var en trøtt gjeng som gikk om bord i bussen. En flott avslutningstur var gjennomført. Siste turen med gjengen.

 Alle tok i et tak der det trengtes


Takk for i år folkens! Takk for turen. Dere har vært en kjempegjeng å være på tur sammen med!

PS! Klikk på bildene for større versjon!

2 kommentarer:

Aud sa...

Så kjekt det ser ut :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, det var en virkelig fin tur! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.