søndag 24. mai 2015

Exped SynMat 7 UL M


I sommer blir et nytt oppblåsbart liggeunderlag fra Exped med på noen av turene mine Jeg hadde i utgangspunktet mest behov for et i reserve, men det blir altså trolig tatt med i sekken på en eller flere turer.

De siste, over hundre turdøgnene, har jeg vært svært fornøyd med mitt store Therm-A-Rest Neoair Xlite. Et suverent liggeunderlag som på langt nær er pensjonert. Det vil holde i mange, mange turer til, helt sikkert.

Men, det er alltid sjans for en ulykke på tur. Da må jeg ha et ekstra med i bilen så neste tur ikke blir ryggvond på bakken. Med Neoair-underlaget har jeg allerede hatt et lite uhell, et lite gnisthull som jeg enkelt fikk lappet med det medfølgende repkitet. Det er pottetett ennå. Men, det kan bli større skader på liggeunderlaget som ikke lar seg reparere så lett. Derfor et nytt underlag i hus før sommerturene.

Som annet kvalitetsturutstyr er det Hekta på tur som også leverer meg dette liggeunderlaget fra Exped. Det har gode spesifikasjoner som vil passe mitt turliv bra. Det er riktignok noe kortere og et par centimeter smalere enn Therm-A-Rest-underlaget, og faktisk litt tyngre(!). Fordelen er at Expedunderlaget er mindre i volum sammenpakket. At det er 60-70g tyngre skal jeg klare.

Den oppgitte vekten på Expedunderlaget (460g) tar ikke hensyn til repkit og pumpbag'en. På min digitale kjøkkenvekt veier jeg det til 547g inkludert altså repkit og pumpbag.

1 kommentar:

Anders sa...

Grattis med nytt underlag:) Her går det fortsatt i Neoair xlite. Helt topp og har aldri opplevd lekasjer. Sikkert brukt i snart 150 turdøgn. Men gleder meg til å lese om erfaringene dine med Exped-underlaget.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.