mandag 30. september 2019

Til Løkjelsvatnhytta med ungdommen


Det er travle dager for turbloggeren der sist helg ble tilbrakt i Etnefjellene sammen med 31 ungdommer.

Den årlige turen til fjells med valgfagklassen jeg underviser med kollega Per Andreas ble gjennomført sist helg fra fredag til søndag. Da gikk turen opp til Løkjelsvatnhytta i Midtre Etnefjell.


I lett regnvær så kom vi avgårde i firetida fra parkeringsplassen på Skarstøl der bussen satte oss av. Etter en lang skoledag med bl.a. en 4-timers matteprøve, halvannen time i buss, ja så var det helt greit å få beveget seg litt.


Ved Grindheimstølen der stien begynner oppover mot Løkjelsvatnet tok vi en kort pustepause før vi tok fatt på de siste tre kilometerne mot hytta.


Regnet tiltok endel oppe i skaret og det var ikke fritt for at noen nok ble litt våtere enn de kunne tenke seg. Her var det bare å peise på videre mot Løkjelsvatnet.Rundt halv seks kunne vi fordele oss på de to hyttene til Haugesund turistforening med en lærer i hver hytte, turbloggeren i sikringshytta og Per Andreas i gamlehytta. Nå kunne kvelden bare komme med fyr i ovnen og avslapning etter en lang dag.


Lørdagen opprant langt finere enn fredagen ble avsluttet værmessig. Ungdommen fikk ligge til ni. Da ble det vekking. Lærerne hadde vært oppe og fyrt opp i ovnen og varmet vann til frokost.


Noen av elevene benyttet sjansen på formiddagen til en liten fisketur, mens andre var ute på let etter 4g-dekning.Litt over ti på formiddagen la hele gjengen i vei på en liten rundtur som skulle ta oss ut mot Nibbene (Hårlandsnepane) ikke så langt fra turisthytta.Stien til Nibbene starter like ved demningen rett sør for sikringshytta og er vardet. Vi valgte ruta rundt tjønnet bak do opp mot Nibbene, da traff vi den varda stien litt sør for dette tjønnet, oppe i skaret.


Det er et fascinerende fjellterreng her ved Løkjelsvatnet og noen av ungdommene trakk paralleller til Lord of the Rings-filmene der vi vandret gjennom skar, kløfter og bergsprekker.


Vi tok ikke sjansen på å klatre helt opp på de mest spektakulære av Nibbene da vinden var rimelig kraftig. Kanskje var den opp i en liten kuling i kastene. Da skal man være forsiktig helt ute på kanten av stup.

Vi hadde oss en fin runde i området ved Nibbene før vi var forsynt og satte kursen mot Løkjelsvatnet og hyttene igjen.
På vei tilbake fikk vi i tillegg til vinden også et kraftig regnvær over oss og det var helt greit å komme i hus igjen og få varmen i kroppen.


Ettermiddagen var til fri bruk for elevene. Noen valgte å fiske og fikk faktisk også fisk(!), andre tok et bad mens noen tok seg en liten rusletur i nærområdet før det var fellesmiddag klokka tre.


Lørdagskvelden ble rimelig rolig på hyttene. Man blir lett litt sigen etter å ha vært ute i frisk fjelluft og det var rolig på begge hytter etter elleve. Hvem skulle ha trodd det egentlig med 31 ungdommer i sin beste alder?

Turbloggerens mobil og eneste kamera på tur gikk i bakken på lørdagen og det ble derfor ikke mye bilder fra hjemturen søndag. Den gikk da også rimelig smertefritt med litt lettere sekker enn opp.

Alle var på bussen litt over klokka tolv og hjemme i Haugesund rundt to etter en lang skoleuke, som jo tross alt ble avsluttet med en finfin fjelltur.

Nå møtes vi ikke igjen før torsdag etter høstferien. Neste overnattingstur blir utpå vårparten en gang. Da mest sannsynlig til vakre Vigdarvatnet.

PS. Vil du lese mer om turene og annet friluftsrelatert jeg gjør på jobb som ungdomsskolelærer, ja så klikker du her. Der finnes det nå mer enn 80 blogginnlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.