lørdag 2. november 2019

Primo november


Kanskje den vakreste ferskvannsfisken vi har her i landet var jeg på jakt etter i morges, denne første helga i november. Det ble én på land!

Det skal ikke være lett dette her. Jeg var på plass på fiskeplassen ved soloppgang, kanskje litt etter. Egentlig burde jeg nok vært her timen før. Knappe graden i lufta viste termometeret i bilen da jeg parkerte.


Det var på et av de første kastene røya kom sigende etter og tok flua bak sluken. Helt inne ved land. Utrolig moro å se. De hvite markeringene på finnene er så synlig og det er lett å se om det er røye etter bruket.

Det var flere røyer som var etter flua bak sluken den første timen, men det ble med den første. De andre nappet bare såvidt borti og ville ikke ta skikkelig. Artig var det at den som kom på land, ja den tok en sjølbundet kreasjon av en flue, i rødt og svart.


Jeg prøvde litt etter ørreten også, men den var svært så selektiv i morges og tok kun noe utrolig smått i vannflaten. Fine "head and tail" -vak kunne ørreten riktignok fremvise, men det hjalp ikke meg med slukstanga.


Den siste timen var det ingen ting å se hverken til røya eller ørreten. Da var tydelig tida ute.

På vei hjem stoppet jeg i en fjordarm og prøvde litt etter sjøørreten. En liten tass og et par små lyr er alt å rapportere derfra.

Ny tur i morgen. Da legges nok all tid til fjordfiske etter sjøørreten tenker jeg.

3 kommentarer:

Fjällripan sa...

Fin fångst!

ps en liten fråga, fotar du med system eller kompaktkamera? Är på jakt efter en ny och skulle vilja ha lite tips ds /Susanne

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk, Susanne!

Bildene her og de fleste bildene siste år er fotografert med mobilkamera Samsung S9 og nå sist S10. :)

Fjällripan sa...

Ok. Tack för svar! Jättefina och klara bilder blir det ��

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.