søndag 24. november 2019

Havabbor igjen!


Litt seinere avgårde i dag morges enn i går. Jeg ville akkurat nå flotoppen som var rimelig tidlig til en søndag å være.

Det var 6 grader da jeg kjørte hjemmefra, men tosifrede 10 grader da jeg gikk fra bilen. Blikk stille på fjorden.

På andre kastet er det krefter i enden av snøret. Skikkelige krefter. Igjen tror jeg først at det er en fin lyr som har tatt sluken, men den kjemper og kjemper der ute, og går heller ikke ned som lyr ofte gjør.


Det tar kanskje 5 minutter før jeg har fisken i håven, en havabbor igjen. Egentlig ganske utrolig, for denne beit på samme sluken som havabboren for snart en måned siden tok, og på nøyaktig samme fiskeplass! Den tok også så og si nøyaktig på samme sted som sist også. Pussig opplevelse.

At den var nesten like stor også, ja det var også en pussighet. 120g lettere enn den jeg fikk sist i oktober akkurat her. Denne veide 1350g.

Jeg vet Frank er like om hjørnet og han skal få ta "instabilde" av meg med havabboren. Joda, ti minutter etter at fisken er på land dukker Frank opp og får tatt noen bilder av turbloggeren. Det blir havabbor til middag i dag!


Det blir både makrell, lyr, sei og et par sjøørreter på oss de kommende timene. Ingen store ørreter, den største i håven rundt halvkiloen. En større ørret glapp tett ved land for turbloggeren. Den var kanskje opp i 7-8 hekto.
Den siste timen vi fisket var det svært få kjenninger og napp. Vi gav oss utpå tidlig ettermiddag.


Nå blir det trolig ikke ny tur med fiskestanga før tidligst onsdag eller torsdag. Jeg kan gå tidlig fra jobb de dagene framover.

(Frank Bergtun er fotografen av øverste bilde i innlegget)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.