lørdag 24. oktober 2020

Smellfeit havabbor!

 

På femte kastet i dag, ja så satt det noe kraftige saker i andre enden av snøret. Så fulgte et utras av en annen verden.

Jeg tok turen til Otertong lengst nordøst i Skjoldafjorden i formiddag. Der var det meldt stilt vær og ikke særlig nedbør.

Det er flott på Otertong, og jeg har nevnt plassen ved et par anledninger her på bloggen. Fangsten jeg fikk i dag har jeg aldri fått her inne tidligere, og det var heller ikke noen småfisk jeg fikk på land.

De første sekundene av fighten i dag, ja da trodde jeg igjen at det var en større lyr på, men utraset varte og varte. Det var virkelig vanskelig å få fisken nærmere land. Det var da jeg tenkte havabbor igjen. Den kan oppleves slik.

Etter kanskje ti minutter, ja så ruller den endelig i vannflaten kort fra land og jeg klarer ganske enkelt å lose den over håvkanten. En smellfeit, rund havabbor hadde tatt Lill-Ziggesluken jeg ofte bruker i jakten på sjøørret som var målet i dag egentlig. Den satt også virkelig godt på enkeltkroken jeg bruker på slukene mine.

Jeg har fått et par havabbor tidligere, senest i fjor høst på denne tiden, men i dag ble det virkelig personlig bestenotering. 2,6 kg havabbor, er mer enn kiloen over tidligere rekord. Det er jo ganske så moro.

Det kan være artig å se hva en slik skapning spiser og i magesekken ja så fant jeg ganske overraskende en strandkrabbe. Det hadde jeg egentlig ikke trodd var vanlig kost for denne fiskearten.

Det ble to feite, fine beinfrie fileter av fisken i dag. Den ene fikk nabo og kollega Ove av meg. Jeg har fått så god røkelaks av ham nylig så han måtte få litt igjen. Havabbor er nemlig en fantastisk fin matfisk.

Ny tur ut i morgen er tanken. Akkurat hvor er usikkert ennå. Det er meldt ganske fuktig vær.

Stay tuned!

PS. Her finnes mer info om havabbor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.