lørdag 17. oktober 2020

Til fjells med valgfagklassen

 

Det ble en flott fjelltur i Olalitraktene i dag sammen med valgfagklassen jeg underviser, til tross for tåka.

Litt over åtte i morges satte klassen og kollega Per Andreas kursen østover i buss fra Haugesund retning Ølen og Oppheim vest i Etnefjellene. Sjøl kjørte jeg bilen som en sikring på Oppheim. Her kom vi avgårde et stykke over ni.

Vi ville oppover mot Keisarholla og ta lunsjen på stormkjøkken der oppe ved det lille tjønnet.

Stien starter rett bak ventebua på Oppheim og det går radig oppover med ungdommen. Litt oppi lia stopper vi opp for å spikke oss pølsepinner.

Det er flott utsikt mot Ølen fra 574-toppen og vi har oss en kort pause her oppe før vi vender østover på stien mot tjønnet sør for Keiserholla.

Det tar ikke lange stunden etter at gruppene har fyrt opp hver sine stormkjøkken til lunsj før tett tåke ramler ned over oss. Det var meldt, men vi hadde håpet å unngå den. Den viser seg være skikkelig fuktig tåka og vi får godt bruk for vanntett tøy som vi har med.

Etter en times lunsjpause så ligger tåka like tett og vi velger å trekke litt nedover i terrenget og kanskje komme under den.

Noen hadde pannekakelunsj

Kursen settes mot Trollatjørna. Der kan det passe å fyre bål og grille pølser. Hver elev i klassen har nemlig med en vedkubbe hver i sekken. Det kan bli et flott bål av det.

Vi finner litt le for den kalde nordavinden ved Trollatjørna og får oss et flott bål til pølsegrillingen. Varme gir også bålet.

Det er først i det vi slokker bålet og er på vei hjemover at sola finner det for godt å titte fram. Det var jammen på tide.

Sola viser seg ikke altfor lenge, og forsvinner igjen etter en halvtimes tid i det vi følger grusveien nedover mot Oppheim igjen.

I det vi nærmer oss parkeringsplassen, ja så kommer jammen tåka og regnet tilbake igjen. Kanskje like godt da at turen er over. En flott tur i godt selskap som normalt skulle vært en overnattingstur, men pga. pandemien så fikk vi kun lov til en dagstur i år.

Vi håper på en overnattingstur til våren, men før det har vi noen ganger til med valgfaget i høst før vi avspaserer til over jul.

PS. Vil du lese og se mer av min lærerhverdag med friluftsliv på skolen jeg jobber, ja så klikker du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.