søndag 7. mars 2021

Årets første!

 

Endelig er den første ørreten fanget med stang i år et stykke ut i mars måned. Det er alltid like moro med den første for sesongen.

Da rapportene kom inn om at karmøybuene hadde tatt de første brunørretene på stang ute på Karmøy, ja da var jeg også nødt å forsøke, tross en skikkelig vond kastearm. Jeg har slitt noen uker med den nå.

Med en god overdose smertestillende innabords så var det ikke annet å gjøre i dag og forsøke å få den første ørreten her innaskjærs også. Selv om det ikke ble førsteplass på meg i år, så kanskje kunne jeg berge en pallplass.

En iskald nordavind blåste i formiddag fra nord og det var knappe 3 grader i lufta da jeg gikk fra bilen. Jeg fant litt le inne i ei vik i fiskevannet der vinden ikke tok så mye.

Dagen i dag er også akkurat 3 uker siden vi gjemte oss for vinden den siste dagen på isfiske i vinter. Da var det gode 40cm tykk is her. I dag var det kun en isrest jeg så innerst i ei vik. Iskaldt i vannet!

På fjerde kastet var det skikkelig hogg på julepynten og på femte satt den ordentlig. En artig liten fight endte med første ørret i år på haspelstanga. Det er like moro hver gang!

Det ble noen flere kjenninger til, men kun den ene på land som jeg også tok opp. Den var noe under halvkiloen stor og dermed kvalifisert til å bli kultivert.

Det ble ikke lange turen i dag, men akkurat lang nok til at jeg fikk tatt de første kastene med haspelstanga etter brunørreten. 

Det blir en hektisk periode på jobb framover nå og nok ingen tur med fiskestanga før tidligst neste helg. Jeg krysser fingrene også for at kastearmen da er langt bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.