fredag 5. mars 2021

Utforbakke mot sommer

 

Det er utvilsomt utforbakke mot sommer, i alle fall der jeg er akkurat nå. Bildet ovenfor er tatt for fem minutter siden når dette skrives.

Jeg har tatt vinterferien på Sørlandet, tradisjonen tro. Supert flott vær alle dagene her, men jeg får ikke brukt det til så mye for å være ærlig. Jeg er rimelig satt ut fysisk med en smertefull arm som ikke kan benyttes til noe, ei heller til fiske. Det blir for smertefullt.

Nesten tragisk det hele, men jeg kunne like godt sitte her på hytta med armen som hjemme. Valget var egentlig lett. Jeg har fått gjort svært lite som var planlagt og det som er gjort er gjort i en rus av smertestillende.

Når man sitter slik og synes synd på seg selv, det har gått noen uker nå med den hersens armen, ja så tar jeg meg sjøl i å tenke på lystigere tanker, f.eks. turen til Femundsmarka i sommer sammen med turkompis Frank. Vi vil ha packraft med i år.

Tanken var tidligere en start i Sverige som vi gjorde i 2018, den gang med Allykano, men slik ståa er i verden i dag, ja så blir det mest trolig start fra norsk side. Vi har så og si falt ned på følgende rute  gjennom indrefileten av Femundsmarka i sommer:

Med utgangspunkt i Synnervika der bilene parkeres (vi antar det blir 25. juni), så satser vi på båtskyss til Storvika hvor turen starter. Vi ser for oss noen lengre stopp bl.a. på Litlsjøen, Styggsjøan og i Kratlan. Å padle ned Grøtåa står høyt på lista vår. Med ruta vi tenker oss så får vi også se deler av Røa fra packraften.

Det blir fryktelig spennende å prøve seg i packraft på en lengre tur. Vi vil pakke for 14 dager, men blir det godt med fisk å få, ja så kan vi utvide noen dager til er tanken. Vi har ganske romslig med tid.

Utgangen blir på Røoset og derfra med flotte Fæmund 2 tilbake til Synnervika.

Er været med oss på vei vestover over fjellet, så har vi også pratet om en stopp på Hardangervidda og noen dager i packraften ut fra Tinnhølen. Det hadde også vært moro å få til i sommer.

Men før alt dette, ja så må våren tas i bruk. Jeg krysser fingrene for at mildværet holder seg nå framover, at armen snart er ok igjen og at jakten på den første brunørreten kan starte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.