søndag 21. mars 2021

Skjoldafjorden er åpen for sjøørretfiske!

 

Etter mange år med fiskefredning kan vi endelig her i nordfylket også få fiske etter sjøørret i Skjoldafjorden i mars og april selv om resten av Boknafjorden er stengt i denne perioden.

I årene med fiskefredning på våren i Boknafjordsystemet har det kun vært i Lysefjorden at man har kunnet jakte på sjøørret disse fine vårmånedene. Vi her oppe i nordfylket har lenge ønsket at også Skjoldafjorden kunne være unntatt fredningen disse månedene. Vi har jo sett at fjorden har hatt en fin bestand av sjøørret og vært lite lusebefengt i motsetning til lenger ut i Boknafjorden.

I januar 2017 sendte jeg en forespørsel til Fylkesmannen om nettopp dette og svaret jeg fikk var i grunnen greit. De hadde ikke noen god bestandsoversikt i Skjoldafjorden som de hadde i Lysefjorden. Derfor kunne ikke Skjoldafjorden unntas fredningen.

Ikke så lenge etter, ja så kunne vi se og lese at Fylkesmannen gav midler til å nettopp å undersøke forholdene til sjøørreten i Skjoldafjorden. Dette arbeidet har tydeligvis ført fram for like før helga kunne man lese at Skjoldafjorden nå er unntatt denne fredningen, på lik linje som Lysefjorden i sørfylket.

Faktisk kan man fiske etter sjøørret også like utenfor slusene, sør til Borgøy står å lese i den ferske forskriften som ble vedtatt sist fredag.


Det blir helt sikkert en tur da snart til Skjoldafjorden å jakte denne gromme fisken igjen.

PS. Har du lest dette blogginnlegget om fine plasser i Skjoldafjorden å fiske sjøørret?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.