onsdag 20. mars 2024

Endelig vårjevndøgn!

 

En av de viktigste merkedagene i året, i mine øyne, faller på datoen i dag, nemlig vårjevndøgn. Nå er det i alle fall utforbakke mot sommer.

Dag og natt er omtrent like lange på vårjevndøgn og astronomisk sett starter også våren nettopp på vårjevndøgn og strekker seg til sommersolverv. Vi kan med rette si at våren er her da.

Meteorologisk sett kan vi også si at det er vår i disse dager. På Yr.no meldes det en middeltemperatur på mellom 0 og 10 grader for tiden og den er i tillegg svakt stigende. Da sier nemlig også meteorologene at det er vår.

Det var også vårlig der jeg stakk innom på vei hjem fra jobb i formiddag. En meget fin og våryr ørret tok snart sluken og var med helt inn i håven. I godt hold var den og brei over ryggen. Over halvkiloen tippet jeg vekta ville vist, før den fikk svømme ut igjen.

Kort etter var det en mindre på også som ble med helt inn, men den måtte bøte med livet. Det er min egen regel her i dette vannet. Under halvkiloen så tas de opp.

Den halvtimen jeg fisket var det også et par napp å kjenne, samt en som også satt på et par sekund før den slapp. Med andre ord, en god halvtimes fiske vil jeg si.

Det er snart påske og noen dager fri. Når på våren påsken feires har indirekte med vårjevndøgn å gjøre opprinnelig, og månen faktisk. Vil du vite hvordan akkurat dette henger sammen, ja så kan du lese om det på bloggen her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.