lørdag 9. mars 2024

På vannet igjen!

 

Endelig er våren her og endelig er vi også på vannet igjen i packraften. Vi går en fin tid i møte nå.

Vi møttes litt før 10 i dag i rimelig kjølig vær ved Storavatnet i Tysvær kommune, der de tre vindmøllene er plassert. I sørenden av vannet er det lett tilkomst til vannet også for en halvveis handikappet turblogger.

Det var kun i le for den kalde, svake brisen og i sola at det var varme å finne i dag. Inne i vikene lå det is fra minusgradene i natt.

Det kjølige vannet til tross ja så var det ørret i håven etter en liten halvtimes tid. Kanskje rundt 3 hekto stor og fin i formen.

Foto: Frank Bergtun

Vi fikk oss en finfin tur nordover i Storavatnet i dag, selv i den litt kjølige nordøsten. Flere napp og kjenninger underveis, men kun en som satt på hos hver av oss til slutt.

Ørna flyr høyt over oss

Storavatnet her, kort i fra T-forbindelsen (tunnelen), er et fint padlevann og et vann som er lurt å besøke tidlig i sesongen er man på ørretjakt, grunt som det er. Her kan det finnes fin fisk nemlig.


Foto: Frank Bergtun

Det er klart vindmøllene og industriområdet her nok kan forringe naturopplevelsen noe, men ser man bort fra det så kan man likevel få en fin tur her. Vannet har noen holmer og skjær og mange viker og bukter som gjør det variert og spennende å padle.

På et nes i vannet hadde vi landkjenning underveis i dag og fant der en fin plass i le for vinden. 

Foto: Frank Bergtun

Vi droppet bålfyring i dag, tørt som det er i terrenget i disse dager. Det er ikke vits å ta noen sjanser med slikt.

På vei tilbake til bilene igjen så forsøkte vi flere plasser underveis, men nå ville det ikke respondere i andre enden av snøret.

Seks timer på tur i sola i dag, ja det kjennes godt i kropp og sjel. Det må ikke bli lenge til neste tur ut.

Det er Frank som er fotografen også av det øverste bildet i innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.