tirsdag 26. mars 2024

No livnar det i lundar

 

Som i den gamle salmen til Blix og Lindemann så kan det i overført betydning stemme sånn nogen lunde også for turbloggeren i disse dager.

Etter konsultasjonen hos ortopeden på sykehuset i går, der også overlegen på avdelingen var og hilste på pasienten, så kan det se lysere ut, i følge de to sakkyndige. Det er ikke lett å se, men jeg skimter vel noe der ja.

Bildet nedenfor viser nemlig røntgenbilder tatt mandag 25. mars 2024. Bildene fra januar og februar kan ses i dette innlegget.

Ortopeden skriver i epikrisen at "røntgenbildet viser muligens litt økt sløring, men fremdeles ikke tydelig med callus rundt frakturen". Joda, det kan så vidt ses også for oss lekfolk, det er skjedd noe der rundt bruddet.

Beskjeden er at fjellstøvler er lurt å bruke i det daglige når jeg er i farten og på jobb. Støvelen gir svært god støtte ved bruddstedet mente legene. Foten bør belastes mer og mer framover som del av behandlingen. En eventuell operasjon er ikke aktuelt før en forverring eller smerter kunne medisinerne melde.

Med andre ord så prøver jeg full jobb igjen over påsken og satser på at det nå går veien med foten. Det har i grunnen vært litt fottrøbbel det siste tiåret for undertegnede med blant annet plantar fasciitt i begge hæler i 2015 og -16. Det gikk heldigvis over av seg selv.

Av andre kroppshendelser for tiden, ja så kan nevnes at diettprosjektet går sin gang og målet for våren er allerede nådd før påsken. Det uttalte målet om å gå ned i vekt tilsvarende vekten av en ukestursekk, det er nemlig nådd og jeg gikk inn i påsken 21 kilo(!) lettere enn ved nyttår. Det er plass til en komfortabel uke på tur i en sekk med den tyngden vet jeg.

Vel, det er kanskje nå jobben begynner, nemlig å holde vekta akseptabel. Selv om påskehyggen nok tilbyr noen utskeielser så gjør ikke det all verden tenker jeg. Aktivitetsnivået kan skrus noe mer opp når krykkene også er kastet og foten kan belastes mer mot normalt. Jeg regner med en oppdatering av diettprosjektet i overgangen til april.

Bildet øverst i dette innlegget indikerer at sørlandspåsken er i gang. Det bar rett sørover etter sykehusbesøket i går. Det er herlig å være sørpå igjen etter at både juleferien og vinterferien her gikk i vasken. Nå skal dagene nytes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.