fredag 19. april 2013

Endelig, Ally!


Enda et herlig vårtegn. Ally ligger klar for nye eventyr! Jeg trodde jeg skulle få henne klar allerede tidlig i april, men nå endelig var det dags. Nå er det bare å se seg ut spennende padlemål og satse på fin fangst fra kanoen.

Fjoråret, første året vi var sammen, gav flere fine eventyrstunder!

9 kommentarer:

Aud sa...

Flott vårtegn :-)

Andreas sa...

Lekkert! ;-) her i Lofoten er det enda snø i luften...

Stein Erik Myhre sa...

Litt for tidlig her i Mjøstraktene, men med et par gode somre forsvinner vel det meste av snø og is. Satser på packraft i sommer, både i Femundsmarka, Nord-Trøndelag og Finnmark. Håper bare tida strekker til. God tur.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer. Vi ses kanskje i Femundsmarka da, Stein Erik? Da vil jeg i såfall prøve packraften din. :)

Anonym sa...

Hei, vurderer å kjøpe en Ally, fortrinnsvis til bruk alene på vann (ikke elv/stryk). Har du noen tanker om hvilken størrelse som er best egnet? Ville du valgt Ally 15 en gang til? Vil du si den er "lettpadlet" (retningsstabilitet/ fart) for en person? Hvordan er slitestyrken?

Mvh Erik

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Erik :)

Jeg er ingen erfaren padler, ei heller ekspert på Allykano. Det jeg kan si er at Allyen fungerer akkurat slik jeg så for meg. Jeg ser på den som et sabla godt kjøp. Angrer ikke. Med litt ballast i front går det fint å padle alene. Øve litt på padleteknikk så går det veldig bra. 15 fot er helt greit alene. Skulle det slumpe til en passasjer går det fint det også. Ikke noe problem. Den har stor bæreevne. Kan laste mye.

:)

Anonym sa...

Hei igjen og takk for svar. Virker den å være slitesterk? Må en være veldig mye mer forsiktig (mtp steiner o.l. ved ombord og ilandstiging) enn med en tradisjonell kano? Har du hatt problemer med skader, rust eller at noe har gått i stykker?

Mvh
Erik

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Den er slitesterk, så lenge man tenker seg om. Jeg tror jeg venter til neste år med å montere/lime på forsterkningstriper (som kan være greit å gjøre etter en tid). Man ser at det blir riper i duken etter hvert under vannlinjen. Den tåler juling, men man skal ha i bakhodet at det er en duk ikke fast skrog man har å gjøre med. Alt metall er rustfritt. Ingenting er ennå gått i stykker.

:)

Anonym sa...

Takk igjen, da var en Ally 15 bestillt:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.