torsdag 4. april 2013

Helsport Fenris Fusion bukse

På mange turer i vinter har jeg brukt denne buksa som jeg fikk tilsendt fra Helsport sist høst. Dette er en  vinterbukse og tydelig konstruert for aktivitet og bevegelse. Såkalt teknisk bukse. Flere partier på buksa er i stretchmateriale noe jeg fant svært behagelig da man føler stoffet føyer seg etter bevegelsene man gjør.

Buksa har bl.a. 3-lags softshell og er vann-og vindtett. Vannavvisende glidlåser på lommene.


Fenris Fusion bukse på isfiske 

Jeg har brukt buksa i temperaturer ned i 14 minusgrader i vinter på tur. Den isolerer godt. Over null grader blir denne for varm for undertegnede. Jeg har forsøkt. Det ER en vinterbukse. Buksa har vært i bruk på isfiske i vinter og senest på jakt etter sjøørreten kalde dager på svabergene på Sørlandet i påsken. En glimrende turbukse under slike kalde forhold i kald vind ved sjøen vinterstid.


Vannavvisende glidelås 


Vannavvisende glidelås 


Ventilasjonsåpning til venstre 

Buksa har gode ventilasjonsmuligheter med ca 35cm lange ventilasjonsåpninger på hvert lår (xxl-str). Fungerer utmerket.

På hvert lår er det sidelommer med klaff som lukkes med borrelås. Vannavvisende glidelåser over de ordinære bukselommene.


Høyre sidelomme 


Snorstrammingen nederst på buksebeinet er plassert i lomme 


Snorstramming 

Det er strikkstramming med snorlås nederst på hvert buksebein gjemt i en liten lomme på utsiden, lukket med borrelås. Snedig patent det der. I fremkant er det gamasjekrok for feste til fjellstøvel/skistøvel. Det er også klargjort huller med maljer til evt. strikkfeste under støvel, som man finner på gamasjer. Festene og snorstrammingen har fungert glimrende i vinter i snøen. Har dog ikke fått brukt buksa på skitur i vinter, men ser at den der ville fungert svært bra. Den vil være førstevalget mitt i vinterfjellet ved senere anledninger.
Refleks bak på nedre høyre bein

Buksa leveres med lett, justerbare seler, som er avtagbare. Disse virker godt solide.

Som nevnt så er dette en god vinterturbukse og blir mitt valg på turer i den kalde årstiden, under null grader. Over blir den for varm for meg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjempefin blogg! Skal kjøpe meg samme bukse selv :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.