lørdag 27. april 2013

Krokavatnet


I Haugesund. Mange vann i Norge med det navnet. Så krokete er nok ikke dette vannet i Haugesund lenger. Mer krokete i gamle dager, før det ble demmet opp til reservedrikkevann som det nå også er.

Det ligger øverst i "Byheiene" og drenerer nedover mot Eivindsvatnet. Krokavatnet er øverste vann i Kvalavassdraget som faktisk er lakseførende de nederste kilometrene.

Krokavatnet var i mange år fisketomt pga. sur nedbør. I siste halvdel av 1980-tallet ble vannet kalket og ørret fra vassdraget nedenfor satt ut. I dag er det bra fiske her. Kanskje et av byens beste fiskevann.

Jeg hadde meg noen timer i formiddag langs vestbredden av vannet. Ikke mange plussgradene i lufta da jeg ankom i tåka. Is på småpyttene. Etter hvert tok sola grep og tåka forsvant. Da ble det fint. Jeg fisket hele vestbredden nordover. En noe kald trekk fra nord var litt sjenerende, men i le var det fint i sola.

Det tok en time eller to før første ørret var på. Det ble fire stykker totalt og flere kjenninger. Alle ørretene var mellom 4 og 5 hekto store. Fine i formen. Sølvkroken Spesial m/røde prikker i 12g viste seg som beste sluk. Alle gikk på den.

Tåka ligger tungt over Byheiene i Haugesund

Søre Krokavatn

Krokavatnet i Haugesund
17 kommentarer:

Anonym sa...

Fikk du bruk for tipsene i Kroka?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det var ikke så ille med krypsiv i vannet nå. Blir nok mer etter hvert. Fisket meg langs vestbredden mot neset i nordvest. Fungerer godt dine tips vet jeg. :)

Unknown sa...

Hei

Jeg lurte på om du må ha fiskekort viss du skal fiske i krokavatnet

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. I fjor så var det fritt fiske der. Tror det er det i år også. Det bør i allefall være det ;)

Unknown sa...

Har du noen tips om hvor jeg kan kjøpe kroker/sluker eller makk i Haugesund til ferskvannfiske

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Da tar du selvsagt turen til Salar Sportsfiske over Rema 1000 i bygget ved siden av Oasen senter. Frode der hjelper deg med alt du trenger av slikt. Han selger også mark på boks. :)

Unknown sa...

Tusen takk for hjelpen :)

Anonym sa...

Du trenger egentlig et gratis fiskekort, som kan lastes ned her http://www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/75927042.PDF

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Flott! Da finnes det et kort i allefall ;)

Anonym sa...

Hei! Koser meg ofte med å lese bloggen din! Takk! I dag var jeg og fisket i Krokavatnet, og når jeg kom hjem nå skulle jeg skrive ut kort for å rapportere in fisken. MEN det ser ut som kortet gjelder kun for Eivindsvatnet, Skeisvatnet og Gåsavatnet! Håpet kanskje at du vet noe om dette? Har jeg tyvfisket i dag?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Heisann! Kjekt at du leser bloggen min. Ja, du har nok "tyvfisket", men ikke så alvorlig som man skulle tro. Kommunen har visstnok stengt for fiske i Krokavatnet pga. at det er reserve drikkevann for Haugesund. Høres jo selvsagt rart ut når så mange mennesker og dyr går tur i området rundt hele vannet, og så kan man ikke fiske litt der. Jeg skal finne litt mer ut av dette etterhvert, men det er altså ikke lov å fiske i Krokavatnet lenger, beklageligvis.

Anonym sa...

Hei igjen! Det var raskt svar :-) Enig i at dette høres rart ut, spesielt siden det ikke er lenge siden de gikk ut å inviterte folk til å fiske der. Men men... har du tips til gode lovlige vann i kommunen? Sånn bortsett fra Skeisvannet. Mulig jeg er prippen, men det frister ikke å spise fisk derfra ;-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Heisann igjen! Nei, dessverre har jeg ikke det. Krokavatnet er nok det vannet med best kvalitet på ørreten i kommunen vil jeg mene. Mulig er det vann helt nord som kan inneholde ørret av like god kvalitet. Kallandsvatnet og Sandvatnet på grensen mot Sveio kan ha fin ørret, men lenge siden jeg har fisket der. Der er det i allefall ikke så mye fugleliv som kan bidra til parasitter i fisken, som i Skeisvatnet. Sjekk gjerne ut Storavatnet nord for Gismarvik i Tysvær, rett ved næringsområdet, der tunnelen i T-sambandet munner ut. Der kan du få ganske pen ørret. :)

Anonym sa...

Det er vanskelig å finne informasjon om innenlands fiske i Haugesund. Vet du hvor man kan kjøpe fiskekort for kallandsvatnet?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Heisann :)

Nei, dessverre vet jeg ikke det og tror nok heller ikke det selges fiskekort i Kallandsvatnet. Fisk der med god samvittighet, synes jeg, når det er såååå vanskelig å finne info om evt. fiskekort. Ønsker grunneiere å tjene noen slanter på fiskekort, ja da synes jeg jammen de også skal gjøre en innsats med både info om fiskekort ved vannet/vassdraget OG ikke minst et minimum av fiskekultivering.

Jeg synes du har brukt nok energi på å lete etter info om fiskekort. Fisk i vei og skyld på dårlig info om noen kommenterer eller spør deg, noe jeg ikke tror vil skje da ;)

Skitt fisk! :)

Unknown sa...

vet du om det er salg av fiske kort i storevatnet ved gismarvik?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Nei, såvidt jeg vet er det ikke fiskekort til Storavatnet.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.