mandag 29. april 2013

Med kart og kompass i villmarka


Fikk endelig tak i denne. En "gammel" godbit fra Monsen. Den tredje boka fra ham. Riktignok har han fornorsket en amerikansk bok av Glenn Randall, eller tilpasset den norske forhold, går vel også an å si. "Fullstendig bearbeidet og fornorsket" står det bl.a. på baksiden av boka. Det er mye Lars Monsen her, og mange bilder man kjenner igjen bl.a. fra boka "Norge på langs" som han gav ut sammen med Trond Strømdahl. Artig også at layouten er lik som jeg kjenner igjen fra den førsteutgaven.

Dette er også en førsteutgave. "Med kart og kompass i villmarka" kom første gang ut i 1993. Det var denne utgaven jeg ville ha. Jeg ser Monsen senere har kommet med "egen" bok om emnet, da også med GPS som tema. Denne første boka er som sagt en fornorsket og utvidet utgave av den amerikanske forfatterens "The Outward Bound Map & Compass Handbook". En amerikansk turorienteringsbok. Jeg fant boka til 200 kroner via antikvariat.net. Et glimrende sted å lete etter bruktbøker.

Det er ikke mye nytt for undertegnede i denne "Monsen-boka". Mer innkjøpt som "artig å ha". Hadde jeg ikke visst om denne hadde jeg nok heller kjøpt den nye til Monsen som nylig er kommet i ny utgave ser jeg.

2 kommentarer:

Aud sa...

Godt tips å kjøpe brukt :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk. Man sparer både miljø og penger på nettopp det. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.