mandag 15. april 2013

Kom sønnavind...


Og med den kom ørretbettet! Fiskesesongen i ferskvann er definitivt i gang! Hvilket herlig liv vi har vi som jakter ørreten!


I kveldingen i dag tok jeg nemlig turen til et vann her på Haugalandet som har levert fin vårørret tidligere år. Vi liker best å fiske i dette vannet på vårparten. Lenger utpå sesongen blir det tyngre å få kjenning med fisken her. På denne tiden av året er den nok mer sulten og letter å ta. I fjor tok vi den første her 20. april. Med de siste dagers nedbør og sønnavind burde fisken være i bettet nå. Jeg hadde troa i dag.

Var framme ved vannet i sjutida. En av favorittvikene vi pleier å fiske gav meg ganske snart fisk i andre enden av snøret. En fin ørret på 650g lot seg lett håve. Flott start og det på et av de første kastene. Etter et par bilder av den så tok jeg et nytt kast i samme retning. Jaggu var det ikke liv i andre enden av snøret igjen! Denne var langt tyngre og var lite villig til å stifte bekjentskap med håven. Mer enn fem minutter tok det før jeg endelig kunne løfte ørreten på land. Den var godt kroket. 1,4 kilo blank! Hvilken herlig fiskeopplevelse. Brei over ryggen og knall rød i kjøttet. I topp kondisjon!Litt om fiskeutstyret jeg brukte i dag. Jeg vet nemlig flere lurer på nettopp slike ting: Stanga er en Kinetic Godspeed 12 fot, 5-25g, tredelt. En virkelig god stang synes jeg som jeg gjerne anbefaler. Sluken begge ørretene tok i dag var Atomsilda, gul/rød, 20gram. Snella en Shimano Solstace 2500. Snøret jeg bruker nå er Berkley Nanofil 0,193mm med en halvmeter fluorkarbonfortom 0,24mm.

11 kommentarer:

Lars Jøran Sundsdal sa...

Ah - fantastisk fisk! Gratulerer :) Her sør må vi smøre oss med tålmodighet noen dager til. Ekstra tjukk is sørger for å holde meg på pinebenken vel lenge i år..

Andreas sa...

Der var du i gang ja! Kjempefin fisk! :-)

Helge sa...

Finnes ikke missunelig.ÅÅÅÅÅÅjoda... grattis

Unknown sa...

Gratulerer med nydelige ørreter!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Fiskesesongen er skikkelig i gang her hos meg, folkens! Takk for hyggelige kommentarer til innlegget! :)

Martin Hansen Just sa...

Damn! For en susende flott start på sesongen, for en knall Ørret :) Og jeg som ikke har landa min første Sjøørret i år engang! Jeg får skylde på litt jobb, sykdom i heimen og litt små oppussing hjemme hehe :) Gratulerer stort herifra.

Anonym sa...

Fantastisk fangst Bjarne!

Her har jeg stått å slengt med fluestanga i 8-10 m/s og regn de siste dagene. Ørreten biter, men det er laaaaaaaangt til størrelsen du her presenterer!

Jeg satser på at vekten øker i takt med at jeg blir kjent i området (nytt bosted). Har også lest mange av turrapportene dine. Tenker jeg blant annet tar turen mot etnefjellene når isen måtte forsvinne der da det er spennende å prøve nye steder ikke for langt unna:)

Hilsen fra Ruggen
(ruggen på fjellforum)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer, karer! Etnefjellene er ikke dumt å sjekke ut nå når snøen går i de ytre områdene der oppe. Jeg lurer på en tur i midten av mai hvis isfritt.

:)

Anonym sa...

Selv er jeg på fisketur i indre agder fra 9-20 mai, men vurderte en tur til etnefjellene etter det, altså slutten av mai. Jeg har aldri vært i området, men har du noen formening om hvor høyt du må for å møte is i denne perioden?

Forøvrig ikke meningen å starte en tråd i kommentarfeltet ditt så beklager det...klarer bare ikke la være å spørre når det er muligheter for å høre på "lokalkjente":)

Mvh

Ruggen

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Gjør ingenting, Ruggen ;) Snømengden og isgangen i Etnefjellene kan variere fra år til år. De ytre delene, omtrent mellom Olalihytta og Løkjelsvatnhytta, er vanligvis snøfrie/isfrie i løpet av mai måned, men ikke alltid. Jeg bruker webkameraet på Skarstøl, som ligger på ca. 500moh for å sjekke hvor langt våren har kommet. http://erkh.no/weather/

:)

Magnus Jonas Fjell sa...

Flott aurei, kjekt å se at aureien biter!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.