lørdag 15. april 2017

Nytt utstyr til tursesongen


Stor pakke ble hentet på posten i dag med nytt turutstyr. Både nye fjellstøvler og ny ryggsekk blir med på tur i år.

Det var den årlige pakken fra Hekta på Tur jeg hentet på posten i dag. Hekta på Tur er en av to hovedsponsorer på bloggen og har i flere år levert meg virkelig godt turutstyr. Høy kvalitet. På min forespørsel sendte de meg i år ny ryggsekk til langturene og nye, lett fjellstøvler.


Jeg har en stund ønsket meg ny ryggsekk, med lav egenvekt og med høy bærekomfort. I fjor ble jeg oppmerksom på en sekk fra amerikanske Gregory og deres Baltoro 85l sekk. Den har fått høye skussmål bl.a. i storsekktesten til Fjell&Vidde nr. 5/2016. Der kom 75-literen ut best i test av 9 sekker.

Fjell&Vidde nr 5/2016 (klikk på bildet for større versjon)

Sekken, der jeg har fått tilsendt modellen i størrelse "Large", har en oppgitt egenvekt på 2,6 kg, men det er nok en vekt uten det medfølgende regntrekket regner jeg med og trolig også den lille dagstursekken. Regntrekket og dagstursekken kontrollveide jeg til like over 300g, ca. 150g på hver. På min digitale fiskevekt veier jeg sekken til 2,8 kg inkl. regntrekket og dagstursekken. Det er ikke galt det synes jeg.

I flere år har jeg brukt fjellstøvler fra Viking og vært fornøyd med de, men de har vært tunge. Etter litt trøblete fotsåler og spesielt hælene mine de to siste årene har jeg kikket etter lettere alternativer, men likevel høye.

Alfa sin Bukk-modell fanget interessen min i fjor. Nesten fjærlett på foten, som å gå med joggesko, leser jeg ut fra omtalene. At de også skal være vedlikeholdsfrie er jo også bare positivt. Det gjenstår selvsagt å gjøre egne erfaringer med støvlene, og de skal få kjørt seg i sommer. Jeg er veldig spent på om de holder hva som loves.

Når det gjelder fjellstøvlenes egenvekt er jeg i alle fall imponert! Veide mine gamle Vikingstøvler (Hunter High) på den digitale kjøkkenvekta og sammenlignet med de nye Alfa Bukk. Det er rundt halvkiloen i vektforskjell!


Det skal sies at jeg allerede har erstattet den originale innleggssålen i de nye Bukk-støvlene med en dempende Gel Activ-såle fra Scholl som jeg synes er gode og gav bedre demping en den originale fra Alfa.

Alfa Bukk-støvelen her er i str. 44

Så snart vinteren slipper taket i nærfjellene er det i vei med sekk og nye fjellstøvler. Det blir spennende å gjøre seg erfaringer med dette nye utstyret.

PS! Både sekk og fjellstøvler omtalt i innlegget her er levert av Hekta på Tur som sponser bloggen. Produktene er sendt meg på min forespørsel.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har veldig god erfaring med å bruke lettere fottøy, spesielt på lange turer på brukbart underlag, feks hardangervidda. Slike lettvektssko tåler nok oftest litt mindre slitasje, men det er de verdt.

Nesten snøfritt på Skarstøl no så sesongen er like rundt hjørnet:)

Mvh
Erik

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg gleder meg til å prøve støvlene ja. Krysser fingrene for tidlig vår i Etnefjellene. Følger med på Skarstøl jeg også. :)

Anonym sa...

Hei
hvordan var disse støvlene i vann??Har lest litt om noen av de nye støvlene til alfa at det kommer inn vann i støvelen og at gore tex membranen inni skoen holder deg tørr(at det føles som om at skoen tar inn vann men at du er tørr)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei
Jeg har brukt støvlene på noen turer nå, også i med litt vassing i vann og myr. De holder meg godt tørr, men jeg kjenner jo at det blir kjølig på beina, nesten som man tror man er våt.

:)

Anonym sa...

Korleis liker du sekken? Komfortabel? Har bestillt tilsvarande 75 liter i dag, er fryktelig usikker på om eg burde valgt 85. Hadde du klart deg med 75 literen trur du?

Mvh
Erik

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Erik

Sekken er fabelaktig så langt. Volumstørrelsen har med rygglengden din å gjøre. Jeg har Large, og den er 90 liter, selvom alle størrelser heter Baltoro 85. Volummessig kunne jeg klart meg med noe mindre, men jeg har hatt behovet i sommer til denne størrelsen jeg har. Det er sikkert. Noe mer enn ca 25 kg totalvekt bør man ikke ha i sekken på langtur. Jeg hadde ca 27 i starten på sist tur og det var for mye kjente jeg. Opp til 25 og ikke mer for god bærekomfort for denne sekken mener jeg.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.