onsdag 19. april 2017

Regnbueaure på valgfag friluftsliv i dag!


Fisketuren og fiskekonkurransen som før påske gikk ut fikk vi gjennomført i dag på valgfag friluftsliv på skolen jeg jobber.

Det går ikke mange minuttene fra første kast blir gjort i nærvannet vårt, kun noen minutters gange fra skolen, før det blir ropt høyt at det er napp og fisk på. Jammen er det ikke Thomas igjen som har fisk på land. En liten ørret på vinneren fra sist gang. Tenk hvis Thomas skulle vinne igjen, som i fjor høst!?


Thomas har fått ørret igjen! Marte har avlivet fisk før og fikser det.

Ikke lenge etter er det enda høyere rop å høre. Henrik har virkelig fin fisk på og vi ser snart at det er en regnbueaure som har bitt på Sølvkroken spesialsluken. Stanga bøyer seg skikkelig når fisken løftes opp på land.


Vekta strekker seg mot kiloen, 920g for å være nøyaktig. Det må kalles storfisk i dette vannet.

Trolig har fisken Henrik fikk kommet opp elva etter å ha rømt fra et oppdrettsanlegg. Den var rimelig gyteklar med moden rogn i magen. Denne innførte arten fra Nord-Amerika, som i Norge nå er svartelistet, gyter på våren nemlig, og ikke på høsten som våre laksefisker gjør.Det ble kjølig etterhvert i vinden i dag, og de frøys nok litt de som ikke var godt nok kledd for å være ute to skoletimer. Likevel en fornøyd gjeng etter turen i dag, hvor de fleste nok for første gang fikk sett en regnbueaure.Henrik fikk med den fine regnbueauren sin førstepremien i den uhøytidelige fiskekonkurransen. Thomas, vinneren fra i fjor høst tok andrepremien. Begge fiskerne fikk sluker sponset av Salar Sportsfiske.

Neste uke blir det litt lenger tur på klassen. Da tar vi turen rundt Lionsløypa i Djupadalen. Da holder vi på litt lenger enn i dag.

1 kommentar:

Aud sa...

Det var nok stas for elevene :-)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.