lørdag 25. mai 2019

Et maidøgn på Liervatnet!


Med en fredag fri fra jobb og kjølig vær i nærfjellene, ja så var det kanskje ikke dumt med en kanotur i vakre Sveio.

Nå sist i mai hadde jeg planer om en fjelltur denne helga, men værmeldingen varslet kjølig vær til fjells. Da fristet heller et døgn med kano og bålfyring turbloggeren. Liervatnet i Sveio fikk besøk.


Med fri fra jobb denne fredagen så trengte jeg ikke å stresse heller. Rundt 12 var jeg på vannet ved Lier. Det eneste fornuftige startpunktet for kanotur på vakre Liervatnet. Fiskekort fikk jeg tak i på bensinstasjonen på Haukås på vei innover.

Perfekt turvær er det der jeg siger sørover på vannet. To stenger er snart ute. Det er kontakt etter et kvarters tid, men sitte vil den ikke, trolig ørret.

Jeg er i land etter en tre kvarters tid. Teltet er oppe rimelig kjapt, med fjellduken under som ekstra sikring mot fuktigheten i bakken. Det har regnet litt siste døgn.


Ettermiddagen blir en rolig foreteelse. Fisking, radiolytting, lesing og podcast. Det er en god fiskeplass akkurat her ved leiren.


Det blir et par ørreter fra leirplassen utover ettermiddagen og kvelden. Ingen store å snakke om kanskje opp i 3 hekto de største.


Jeg har ikke med særlig spennende mat på turen. Noen ostesmørbrød og noen pølser. Det får klare seg.


Det er ikke veldig seint før jeg er i soveposen med en god podcast på øret. Liggeunderlaget er tett igjen etter at jeg fikk lekkasje i det i Etnefjellene sist helg. Heldigvis. Jeg måtte lete litt før jeg fant hullet. Lappingen holder godt.

Regnværet kommer i løpet av natta. Heldigvis ikke så kraftig, men det fukter godt i leiren for det.


I åtte-tida er jeg oppe og fyrer morrabålet og tar morrakaffen i campingstolen. Vinden er litt spakere i dag ser jeg, enn i går. Den har dreid litt mer vestlig.


Jeg er på vannet litt over ti og tar turen inn i vika der bekken fra Linslitjørna kommer ut. Her får jeg ofte fisk.


Joda, ørreten er snart på og den gir en fin fight, selvom den ikke er av de største jeg har fått her. To hekto stor kanskje. Jeg slipper den ut igjen.


Et kvarter etter har jeg fisk på igjen, langt bak kanoen. Jeg har hatt to stenger ute og nå er det fisk på den ene. Få meter fra kanoen skjer det jeg misliker sterkt. Ørreten surrer seg inn i snøret fra den andre stanga. Forbanna dritt. En skikkelig vase.

Resultatet blir at jeg må kappe en 20-30 meter multisnøre på den ene stanga. Ørreten lagde en skikkelig vase. Dette har jo skjedd før minnes jeg. At jeg aldri kan lære.


Tilbake mot Lier er det liv på stranda der jeg har bilen parkert. Det er speiderleir her. Trivelig å se ungene er ute og bruker naturen. De har trukket garn og fått både ørret og røye.

Pakket og klar i bilen kan jeg se tilbake på nok en fin tur her på Liervatnet. Kanotur nummer 3 i år er gjennomført og teltnatt nummer 11 i år. Ikke verst for en gammel turblogger det.

Det blir helt sikker mer tur denne helga, men nok ikke i telt. Stay tuned!

PS! Her kan du lese om mine 3 kanoperler på Haugalandet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.