lørdag 4. mai 2019

Valgfag friluftsliv i kald kuling fra nord


Det ble faktisk siste tur med valgfagklassen dette, skoleåret 2018/19. Det kom litt brått på må innrømmes.

På årsplanen hadde vi et par ganger til sammen, men disse forsvant etterhvert som skolens årshjul ble oppdatert og revidert. Da endte vi her, med overnattingstur nummer 2 som sist gang med gjengen.


Undertegnede var litt skeptisk da han våknet fredags morgen og visste at det skulle bli overnattingstur til lørdag. Det snødde!

Joda, vi hadde forberedt elevene på at det var meldt kaldt vær, men så mye snø var ikke tatt med i beregningene våre. Heldigvis så ble det ikke mer og den som falt forsvant i løpet av formiddagen.

Litt over to hadde Per Andreas nærmere 30 elever på plass i bussen retning Sveio og Vigdarheim. Turblogger og lærer lå på hjul i sin bil med fellesutstyret.

Vel framme på Vigdarheim, Haugesund KFUM/KFUKs speiderleirsted, så ble det bestemt at lavvo-og teltleiren skulle plasseres på plenen like ved hytta. Her ville den ligge rimelig lunt i den sterke nordavinden som kom over Vigdarvatnet.


Det var snart fyr i bålpannene nede i den flotte gapahuken og ungdommen fikk også snart varmt vigdarvann til nudler og kakao. Gapahuken ble samlingsstedet utover kvelden. Et par prøvde kanoene i vinden, men det var tungt i motvind. Kun 4 kanoer var i bruk. Det var virkelig kaldt ute i vinden.


Luftgeværet som har vært med oss på disse turene de siste årene kom virkelig til sin rett når andre aktiviteter ute i vinden ble for kalde. Alle skuddene Per Andreas hadde tatt med gikk unna på turen. Det var mange hundre!

På kvelden stelte to elever i stand konkurranse og quiz nede i gapahuken til stor underholdning.


Det var noen trøtte tryner som på morgenkvisten lørdag dukket opp til frokost og varmt vann i gapahuken. Turbloggeren hadde stått opp i sjutiden for å ha varmt vann klar til gjengen. Alle som ville ha fikk til kakao og kaffe.


Det var flere som hadde hatt en kald natt i telt og lavvo, men alle hadde overlevd og mestret nettopp slike utfordringer. De fleste var ute av soveposen rundt ni, halv ti.


Formiddagen lørdag forløp rolig. Litt mindre vind enn fredagen. Det ble pakket og ryddet etter frokost. De 4 kanoen som vi hadde brukt ble dratt opp på land, vester og årer ryddet på plass og Per Andreas fikk følgebåten tilbake og opp i naustet igjen.


Til tross for det kalde været så hadde vi igjen en riktig fin tur til vakre Vigdarvatnet og trivelige Vigdarheim. Vi er sikker på at vi forlot leirstedet enda ryddigere enn hva vi kom til. Gapahuken er skikkelig ryddig nå.

Vi er trolig tilbake neste vår, får vi lov!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.