onsdag 1. mai 2019

I kano på 1. mai


En fridag midt i arbeidsuka ble godt utnyttet med kanotur i Sveios ødemarker, sør i Hordaland.

Den kalde nordavinden var det ikke enkelt å komme unna i dag. Knappe 9-10 grader i lufta da jeg la fra land litt over 8 denne første maidagen i år.


Et kvarter etter start var det ørret på sluken bak kanoen. Ingen storing, men moro likevel. Den likte tydeligvis den grønne møresilda.


Rundt halv ti fikk jeg selskap av Frank og Johnny ute på vannet. Litt seinere tok vi landkjenning og rigget oss til for lunsj og fiske fra land.


Fra land tok Johnny to fine halvkilos ørreter i virkelig godt hold. En fantastisk kondisjon på fiskene her i dette vannet. Det visste vi forsåvidt fra før.

Frank og Johnny tok fine ørreter i dag

Finfin rødfarge i kjøttet på ørretene, selv de minste som ble tatt på land hadde rødlig kjøttfarge.


Utpå ettermiddagen ble det litt fuktigere i lufta. Turbloggeren la i vei mot bilen i firetiden. Frank og Johnny ville forsøke litt til.

Foto: Frank Bergtun

Fine naturopplevelser fikk vi også i dag. Havørna var forbi + at vi så et rådyr som svømte over vannet. Det er ikke å se daglig.

Det ble til slutt fire-fem småørreter på turbloggeren og en litt mindre røye som også finnes i dette vannet. Flott tur i godt selskap til tross for det kjølige været.


Ny tur på fredag. Da med 32 ungdomsskoleelever til vakre Vigdarvatnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.