lørdag 26. oktober 2013

Fuktig morgentur


Var i vei fra Steinsfjellet i åttetida i morges. En løpetur i byheiene et par morgentimer. Grålysning i starten. 10-12 grader i lufta. Sommertemperatur egentlig det her på berget. Frisk bris i kastene fra sørvest og noen regndråper underveis.

Løpetur er forresten å ta hardt i, det må sies, jeg vil ikke havne i den kategorien. Rask gange med tikilosekk er en mer presis ordlegging. Å ha noen kilo på ryggen er fin medisin.

I grålysningen i byheiene

Gjennom Trolladalen

Jeg har gått løypa mange ganger før. Fra parkeringsplassen på Steinsfjellet inn gjennom Trolladalen og ut over Såtemyr. Herfra bak Krokvassnuten og Presten, forbi Lusatjørn og opp mot Krokavatnet vest for Bårdshaugvatna. Veldig vått i terrenget i dag etter nedbøren i det siste. Valgte riktig skotøy for turen. Det er sikkert.

Godt fottøy

Lusatjørn

Rundet Krokavatnet på nordsiden over demningen og fulgte stien gjennom skogen og det gamle brannfeltet på vestsiden. Fra sørenden av Krokavatnet fulgte jeg hovedstien opp og tilbake via Iglavasstjørn til Steinsfjellet. Ingen pauser å snakke om. Drøye to timer tok turen. Forsøker å holde litt på formen fra i sommer og kan ikke la sofaen vinne. I morgen blir det tur etter sjøørreten i fjordstrøka innafor.

Krokavatnet

Litt farger igjen i bjønnskjeggen (Trichophorum cespitosum)

2 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.