søndag 13. oktober 2013

I villmarka rett rundt hjørnet

Et døgn ved Vigdarvatnet. Det var helgeprosjektet så lenge meteorologene fremdeles var mine beste venner. Ut i den nære villmark, den rett rundt hjørnet.


Det er ikke lange biten til Vigdarvatnet fra hjembyen min, Haugesund. 20 minutt kanskje, i bil til der jeg setter ut kanoen. Like ved Vigdarheim leirsted. Lindøy heter det der og er en fin plass å starte turene på dette store vannet i Sveio.

Vigdarvatnet er i grunnen en liten perle. Man kan få litt villmarksfølelsen selv om man ikke er langt fra vei. Ute på vannet kan man finne seg et lite nes, som jeg gjorde, som gir helgeroen og godfølelsen.Som på fredagen var det blikkstille på vannet. Jeg tok kursen nordover, forbi Vigdarheim mot Skorpeneset. T-skjortevær i oktober er ikke vanlig her på disse kanter av landet.

Vigdarvatnet er det største vannet i Sveio kommune. Det nest største besøkte jeg i går, Liervatnet. Det ligger litt lenger nord og tilhører et annet vassdrag. Fiskekort for Vigdarvatnet kjøpes enklest per sms. Da koster det 62 kroner døgnet. Kanskje en litt stiv pris, men lettvint.
Ute på Skorpeneset fant jeg en fin plass for lavvoen. Ikke mye trafikk på vannet denne lørdagen, kun et par båter og to kanoer observerte jeg. Jeg var rimelig alene inntil en far og to sønner la til på andre siden av bukta, nærmere Fjon. Det gjorde ingenting. Jeg var bortom og sa hei fra kanoen.


De store fiskefangstene ble det ikke. Ingenting fra kanoen, men en pen ørret på hele 760g tok en 18g Sølvkroken Spesial da jeg tok noen kast fra neset ved leiren. Feit og fin. Nydelig i kjøttet. Rødrosa. Den havnet på bålet utpå kvelden i folie. Villmarksmat.

Den kjempet godt ørreten

Fornøyd turblogger med pen ørret fra Vigdarvatnet

Flott i kjøttet

God plass på denne turen i Helsportlavvo

Nydelig plass helt sør på Skorpeneset

Mannen og månen


Kvelden har senket seg over leiren på Skorpeneset

Snart er kaffen klar


Vigdarvatnørret i folie er gode greier!

Det ble en lang kveld ved bålet ute på neset. Helt stille under stjernehimmelen. Månen lyste opp halvveis. Det var jo bare halvmåne.

Jeg hadde tatt med en liten sekk ved i kanoen. Det er ikke dumt. Så sparer man seg litt arbeid, samtidig som man sparer naturen også. Det kan bli snaut med ved på slike fine plasser hvis man ikke tar med til eget bruk. I kano går jo det utmerket.

Morgenstemning ved Vigdarvatnet

Mot sørøst. Valhest ses til høyre

Ally i morgensola

Rundt klokka 10 søndag formiddag pakket jeg ned og forlot plassen ryddet og fin. Akkurat slik jeg selv ønsker å finne leirplasser. Ett døgn var planen for denne turen og det i et aldeles nydelig høstvær. Det går ikke an å være heldigere.

Kanskje var det også siste brunørreten i år jeg tok på denne turen. Blir ikke mye fisket etter den framover nå. Etter sjøørreten derimot blir det noen turer i høst.

Det er heller ikke sikkert at det blir flere turer med Ally på denne siden av jul. Skal vel mye til for at vi skal få oppleve like flott vær seinere i høst som vi har hatt denne helgen. Men, som sagt, skal man aldri si aldri.

Tilbake mot bilen etter ett døgn på Vigdarvatnet

Idyll ved Lindøy søndag formiddag

5 kommentarer:

Anita sa...

Så flotte bilder!!Tenker du koste deg!Denne gangen kan jeg ikke finne noen favoritt syns alle var fine..men litt gøy er det med der du biter i fisken hahahah..fiskesmak i munnen:))Og det bildet hvor du har anlagt bart ihihih stiligt!gleder meg til snøen kommer nå eg dåSer får meg det teltbilde i vintersno og isfiske:))ha en fin uke da Bjarne og tatt for tittten for mange flotte bilder og fintfortalt.
HilsenAnita

Stein sa...

Fin rapport. Blir småturer i nærmiljøet her også da jeg fremdeles plages med et bein. Men i morgen skal jeg til spesialist så det er von i hangande snøre. Må bli bra til planlagt tur medio november.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige tilbakemeldinger på innlegget! :)

Anonym sa...

Flott blogg og denne siste turen såg veldig flott ut! Inspirerer veldig til å koma seg ut på kanotur og til å henta fram lavvoen att. Har vorte mest lettare telt dei siste åra.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar! Lavvoen får god plass i kanoen i tillegg til annet ekstra som man ellers ikke vil bære med seg på tur. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.