søndag 27. oktober 2013

Tidlig fisketur


Skjoldafjorden øst for Haugesund fristet til fisketur i dag. Jeg var tidlig avgårde og på plass i god tid før soloppgang. Det var fisk etter sluken på første kastet.


Jeg hadde egentlig tenkt meg en annen plass i fjorden i morges, men jeg ombestemte meg og dro litt lenger øst. Her på denne plassen ville jeg være litt mer i le for vind og vær. Nå ble det faktisk ganske bra vær de små timene jeg var der så det hadde ikke spilt noen rolle uansett hvor jeg var tror jeg. Sola varmet lite grann også da den kikket gjennom skydekket.

Det var mest aktivitet før sola kom opp over åsen i sørøst. Et par fine makrell ble tatt på land og et tosifret antall sjøørreter hilste på før de fikk svømme videre. De tre-fire største rundt halvkiloen vil jeg anta. Fine i formen. Den fjorden her er full av sjøørret!

Den er sprek ørreten i Skjoldafjorden


All fisk i dag ble tatt på den nylig kårede "Norges beste sjøørretsluk", nemlig møresilda. Jeg fisker den i 10g størrelse. Jeg har også byttet ut treblekroken med enkeltkrok. Langt enklere å få løsnet kroken fra fisken. Dette et godt poeng hvis den skal uti igjen som alle sjøørreter i dag. Mye mindre sjanse for skader på fisken.

Makrell har tatt møresilda

7 kommentarer:

John Hallgeir Johansen sa...

Kor i Skjoldafjorden e detta? Lekre fargar på det førsta bildet her :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det. Dette en vik på sørsiden av Skjoldafjorden. :)

John Hallgeir Johansen sa...

:-) ..og når du seie skjoldafjorden, meine du då ALT på innsiå av sluså, eller e der ei tenkt grensa kor Grindafjord begynne?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, Skjoldafjorden regner jeg alt innenfor slusene i Skjoldastraumen, også Grindefjorden.

Anonym sa...

All fisk er god fisk, Bjarne!

Anonym sa...

Bare hyggelig :D

Anonym sa...

Hei jeg er kjempefan av deg bjarne. ouuuuuu. elsker deg :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.