lørdag 19. oktober 2013

En natt ved Liervatnet

Det nest største vannet i Sveio, Liervatnet, fristet til en overnatting. Stille og klart vær var meldt før væromslag på lørdag. Ingen tid å miste.


Ally var på taket på bilen før ett fredag ettermiddag. Ferdig tidlig på jobb. Innom Haukås i Sveio for fiskekort så var jeg ikke lenge etter på Lier ved Liervatnet. Bilen parkert og kanoen sjøsatt.

Det er ikke lange biten å padle, kanskje en kilometer halvannen, til der jeg visste om en ok leirplass på en holme i Liervatnet. Et kuppeltelt var med denne gang som bolig.
Leiren var snart etablert i strålende solskinn. Litt småkjølig i skyggen. Nok ikke mer enn rundt 8-10 grader.

Fine høstfarger nå, men det er helt på tampen. Om ikke mange dagene er det over for i år. Har i grunnen vært ganske bra i lavlandet her sør på Vestlandet må jeg si, høstfargene.

Det ble et par fisk i løpet av ettermiddagen. En liten pinne av en laks på knappe 200g tok sluken jeg hadde etter kanoen på vei innover. Fra holmen jeg hadde leiren tok en pen halvkilos ørret sluken i det sola gikk ned. Den fikk svømme videre etter et par bilder. Jeg skulle klart meg på fisk til mat på turen, men jeg hadde selvsagt lagt igjen både krydderier og smør på kjøkkenbenken hjemme. Godt jeg hadde en pakke Real med i sekken + to matpakker. 
Jeg våknet med et rykk nøyaktig klokka åtte lørdag morgen. En time for seint. Jeg ville nemlig ha med meg det fine morgenlyset jeg visste ville være rundt sju halv åtte. Nå ble det i seneste laget for de beste bildene. Jaja, sånn er det.
 
En 3-4 hektos ørret tok sluken da jeg tok noen kast med stanga etter morgenkaffen. Den også fikk friheten i gave, men uten at bilder ble tatt av den. Det skjer det også.
 Tilbake mot Lier og bilen på formiddagen ble det et par fotostopp. Det går mot kjøligere og mørkere tider nå. 2 grader i teltet i morges målte jeg. Rått.

PS! Klikk på bildene for større versjon, eller høyreklikk på bildene, velg åpne i nytt vindu, for størst versjon. Ikke dumt hvis du vil låne et bilde som skrivebordsbakgrunn.

6 kommentarer:

Sylwia Grabinska sa...

Hej Bjarne!

Du har så fantastiska äventyr hela tiden. Och vilken underbart väder igen!
Dimma och vatten lugn som speglar allt på ytan, helt fantastiskt! Man nästan hör lugnet från den platsen.
Fina bilder som vanligt


Med vänlig hälsning
Sylwia

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar til innlegget, Sylwia :)

moroglillemann sa...

For noken utrulig flotte bilder!! Blir heilt tur og teltsjuk her eg sitt...... Nyyyydelig Bjarne! :))

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det! :)

Eikeli10 sa...

Motiverende å lese.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar, Kjell Ove! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.