torsdag 3. oktober 2013

Tørke sopp


Det ble en fin haug med sopp som ble med hjem fra søndagsturen med Ally sist helg. Mest traktkantarell, men og et par kantareller. Litt mye å spise til middag i ett og samme måltid og dermed ble aksjon "tørke sopp" satt i gang i heimen. Et kjapt søk på nett etter mest effektive metode gav raskt svar. I steikeovn på 50 grader i 3-4 timer, med ovnsdøra på gløtt, ville gi godt resultat.


At så mye sopp ble til så lite etter tørkeperioden i ovnen kan nok overraske noe. Det er mye vann i soppen som skal tørkes ut. Jeg sitter igjen med ca. 30 gram tørket sopp av haugen jeg hadde med hjem. Den tørka soppen blir fin å ha med på tur siden den veier null og niks nå. Vil gi fin smak i potetmosen til fisken det. Nå er soppen pakket bort på glass, tett, mørkt og tørt til sommeren.

4 kommentarer:

Aud sa...

Spennende! Jeg har ikke tenkt på muligheten for å tørke soppen selv.

Unknown sa...

Ja kanskje det bør bli et av prosjektene for neste år i tillegg til bær&dram:). Det krever dog at jeg setter meg litt inn i soppens verden. Du har ikke tilfeldigvis en god bok som omhandler sopp du vil anbefale?

moroglillemann sa...

Det der har eg ikkje tenkt over! Ta med tørka sopp på tur :) Ikkje så dumt. Har litt problemer med å plukke sopp sjøl, er så redd for ta feil.... :( skulle hatt noken til å lære meg det skikkelig. Men god ide ;)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer til innlegget. Sopp er godt! Jeg er ingen ekspert. Kan noen sikre som jeg ser etter. Soppbok i min hylle er "Norske sopper" utgitt på Gyldendal. Ellers bruker jeg nett. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.