mandag 13. august 2018

En kort oppsummering av sommerturene


Tilbake i hverdagen og på jobb igjen i dag, tar jeg her en kort oppsummering av sommerens turer.

Det ble virkelig flotte turer i sommer også, det er det ingen tvil om, men det ble likevel, og som vanlig kan jeg vel si, noen forandringer i planene underveis.

Hovedturen denne sommeren var planlagt sammen med fiskekompis Frank og den gikk så og si helt etter oppskriften, slik vi hadde sett for oss turen på forhånd.


Litt varmt ble det, men i det store og hele en fantastisk kano- og fottur i Rogen og Femundsmarka som tok oss fra Käringsjön i Sverige til Synnervika i Norge. 14 dager med 13 overnattinger brukte vi på den turen. Da tok vi det rimelig med ro også, uten stress. Brukbart fiske må vi vel si at vi også opplevde, tross varmen.

Jeg hadde på papiret to turer til i Femundsområdet, før jeg ville sette kursen vestover igjen. Det ble med én. Den var flott den også, men varmt. Ikke så mye fiskefangst der, men jeg fikk sett litt nye områder av Femundsmarka. Det var også meningen.


Jeg brukte 5 dager med 4 overnattinger på den turen. Vel tilbake i Synnervika bestemte jeg meg for å kutte den siste turen. Varmen skulle fortsette med bålforbud inne i marka. Det var greit da å sette kursen vestover.

Etter en kort uke hjemme gikk turen opp i de indre delene av Etnefjellene med fiskekompis Johnny som hadde noen dager igjen av ferien sin. Det ble 3 flotte overnattinger inne ved Sandbotnvatni med flotte naturopplevelser.


Etnefjellsturen sto ikke på planen for sommeren og ble tatt mer eller mindre på sparket, selv om Etnefjellene alltid står høyt på alternativlista for turmål. Det er åpenbart.

Hardangervidda hadde jeg på lista for denne sommeren og 25. juli la jeg i vei fra Tinnhølen nærmest som planlagt. Turen ble noe kortere (8 dager) enn jeg hadde i tankene, men opplevelsene var likevel store, med både fin fjellørret og flotte villmarksopplevelser. At jeg også fikk sett noen nye områder i vår største nasjonalpark var også kjekt. Jeg skal tilbake inn dit en gang.


At viddeturen ikke ble så lang som jeg hadde tenkt meg på forhånd gjorde ikke så mye. Da ble det rom for en Sørlandstur også denne sommeren, med et par dager på familiehytta der sør. Det er aldri feil det heller.


De siste dagene før jeg startet på jobb igjen i dag har stort sett gått til avslapning, men et par turer ut har det selvsagt blitt, senest søndag, da jeg monterte opp Ally igjen og tok en tur på Vigdarvatnet.


Turen i går gav virkelig mersmak. Nå håper jeg på en stabil, fin helg snart for mer av slikt og da med overnatting. Det blir nok også en tur og to opp i nærfjellene i løpet av høsten. Det er ganske sikkert.

Jeg har til nå denne tursesongen 40 teltovernattinger. Målet er som i fjor å bikke 50. Det kan jeg klare, men det er lettere hvis været er på min side i høst. Jeg tar ikke en teltnatt ute for en hver pris.

Det blir også en rimelig travel høst jobbmessig for turbloggeren, men selv på jobben blir det litt turliv. Jeg og kollega Per Andreas gyver igjen løs på en ny gruppe elever på 9. trinn som har valgt valgfaget vårt i natur, miljø og friluftsliv. Vi møtes allerede kommende torsdag. Det blir spennende.

Første tur ut for egen del blir nok kommende helg, uansett vær. Stay tuned!

PS. Bildet øverst er fotografert av Frank Bergtun og er fra kanoturen vår i sommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.