søndag 24. mai 2020

Om én måned!


I dag er det kun én måned igjen før kursen settes østover med fullpakket bil og starten på sommerens lange turer der første er planlagt helt opp til svenskegrensen.

Bildet øverst i innlegget her, fra Svartsjøen i Femundsmarka, passet fint som heading til nettopp dette innlegget synes jeg. Det blir nemlig retur til vakre Femundsmarka i år, etter en sommers fravær. Mulig blir det igjen en camp ved Svartsjøen? Det var sommeren 2018 jeg sist var i Grenselandet på tur.


Hvis altså ikke noe uforutsett skjer, ja så blir det tur nord i Femundsmarka med start fra Langen Gård torsdag 25. juni. Det etter en lang dags kjøring fra Haugesund dagen i forveien. Vi satser på en hotellnatt på Røros, som vi også har gjort med suksess tidligere, før vi altså legger i vei inn i marka.


Vi blir sannsynligvis, ja ganske sikkert, fire som legger i vei oppover langs Mugga i sommer. Om vi alle går i samlet tropp, ja det får vi se. Jeg og Frank kjører i alle fall mot Røros 24. juni, og vil starte likt fra Langen. Om Johnny og hans Elizabeth også planlegger det vet jeg ikke helt ennå.

For egen del, ja så pakkes bilen for 4-5 uker på tur i sommer, der de to første altså er tenkt i Femundsmarka opp og ned langs Muggavassdraget. Ukene deretter er fremdeles ikke spikret på noen som helst måte. Der er det flere alternativer som frister. Både en tur til inn i sentrale Femundsmarka og kanskje en tur på Hardangervidda igjen frister. Jeg bestemmer meg når jeg kommer ut etter første turen.

De første ukene i august setter jeg foreløpig av til en tur på Sørlandet. Jeg har litt malearbeid på hytta å gjøre i sommer også.

Når dette skrives, ja så går mai mot slutten, etter en noe fuktig langhelg. Det kan se mer positivt ut for pinsehelga værmessig. Slår det til ja så blir det fjelltur.

PS! Hvis du vil se alle turene mine i Grenselandet de siste årene, ja da klikker du her! På bloggen her så har jeg også skrevet ganske mye om dette fascinerende landet tett på svenskegrensen. Bak etiketten #femundsmarka på bloggen, finnes over 60(!) innlegg med nettopp det temaet. Verdt en kikk vil jeg tro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.