tirsdag 26. mai 2020

Valgets kvaler igjen


Det gjentar seg hvert år, hvert bidige år! Hvem skal med og hvem skal ut av slukboksen før sommeren?

Første lange turen i sommer skal igjen tas inn i Femundsmarka og nå blir det mest nord for Røa, og de to første ukene i området rundt Muggavassdraget.

Jeg har gjort meg noen erfaringer på hvilke sluker som fanger bra til fjells og i Femundsmarka spesielt. Slukene på bildet øverst er nok det jeg lander på og som blir med helt øverst i Mugga i sommer.

Det går mye i kobber og rødt, og de fleste er i 10-12g tyngde, men og noen i 7g. Et par svarte sluker må med, samt en julepynt som fiskekompis Frank kaller de fargesterke slukene.

Fjellørreten liker svart sluk

Man ser fort at det er flest fra Sølvkroken i sortimentet her, men Remens møresild er også gode fiskefangere. Den er også med helt opp i 18g størrelse. Et par fra Abu er også med.

Kun én spinner får plass i sommer, og det er svenske Myrans Panter. Mulig jeg tar en ekstra med av den. Den på bildet øverst er velbrukt og modifisert.

Gode ørretfangere

Et par små sluker ned i 4g tas også med. Av og til så er det smått som må til for å lure fisken.

Det er en mulighet for at jeg tar en ukes rundtur også i de sentrale delene av Femundsmarka i sommer og da er det abboren jeg kanskje mest vil jakte med stanga. Kobber og rødt har jeg hatt godt hell med før da.

I andre enden av snøret så lander jeg trolig på en 9-fot stang, samt en i 7 fot, som reserve. Rigget med Shimanosneller i 500- og 1000 størrelse. Begge satt opp med multifilamentsnøre i dim. 0,10 mm. I tillegg tar jeg nok også med den lille, billige fluestanga, for moro skyld.

PS! De aller fleste slukene på bildene i innlegget er levert av Salar Sportsfiske på min forespørsel. Salar Sportsfiske er hovedsponsor på bloggen.

3 kommentarer:

Basse Weholt sa...

Hei
Hvor stor enkelt krok/splitt ring bruker du f.eks på en 10 gr sluk?

Knut Magne sa...

Hei Bjarne, først må jeg få berømme bloggene din, veldig fin og kjekk lesning. Var til stor inspirasjon og nytte før min første tur til Femundsmarka i sommer. Spørsmål om sluker, ser du har enkel kroker montert, anger du også da ? Snakket med en der inne som nettopp gjorde det.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Jeg bruker enkeltkrok i størrelse 2. Jeg agner ikke enkeltkroken på sluken. Jeg har ikke med agn heller. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.