tirsdag 12. mai 2020

Kom mai du skjønne - kalde!


De siste dagene har ikke akkurat været vært slik vi ønsker oss i mai. Iskald nordavind. Likevel tok jeg en ettermiddagstur i dag etter en lang økt på hjemmekontoret.

Jeg er egentlig på jobb igjen denne uka. Elevene mine begynte i dag og jeg var såvidt innom og hilste på, før jeg dro hjem og hadde hjemmekontor resten av dagen. Det blir økter både på skolen jeg jobber og med hjemmekontor framover.


I femtida i ettermiddag parkerte jeg i kald nordvest og ikke mer enn 5-6 grader i lufta. Gjennom skogen mot fiskevannet var det tydelig at våren var satt litt på vent ja. Nesten som bjørka forsøker å holde lauvet litt igjen.


Det ble nesten fire ørreter i håven i dag. Den siste og minste slo seg av like før håvkanten. De to første fikk svømme ut igjen. Den tredje derimot tok jeg opp.

Da jeg pakket inn i bilen igjen etter en to timers tid med fiskestanga fikk jeg meg en hyggelig prat med to av grunneierne til fiskevannet. Det er alltid trivelig og høre om historier om fiskevannet og området rundt opp gjennom årene av lokalkjente, og forandringene som er skjedd her. Noe alltid ikke til det bedre.

Det meldes litt ymse vær framover mot helga. Jeg er spent på den og hva det blir til av tur da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.