onsdag 9. oktober 2024

Urberg Ultra Tarp G2

 

I år kom denne tarpen endelig skikkelig i bruk etter knapt å ha vært med på turer tidligere år.

Tarpen ble innkjøpt allerede våren 2020 og var med i sekken opp langs Muggavassdraget i Femundsmarka den sommeren. Her ble den kun benyttet en gang ved Nedre Muggsjø, resten av turen var den ikke i bruk.

Denne tursesongen har derimot tarpen ofte vært i bruk og vist seg å holde mål slik jeg har brukt duken.

Tarpen fra Urberg ble innkjøpt med tanke på lav vekt og lite volum i forhold til andre tarper jeg har. På turene som er gjennomført med tarpen i år har ikke akkurat det vært veldig nødvendig, da transportmiddelet har vært packraften og heller lite bæring på ryggen. Likevel har det lille volumet vært greit. Den tar nedpakket ikke mye plass.

Tarpen er på årets turer brukt i forbindelse med teltetoppsettet, der tarpen har vært benyttet som et tak over teltets inngangsparti og ofte satt opp med litt høyde i fremkant slik at det var mulig å stå oppreist under duken.

Turene i år har stort sett gått i områder med skog og da er campplasser med gode "tarptrær" vært et viktig kriterie. Jeg måtte riktignok "ordne" egne tarptrær på turen på Straumsfjorden i sommer, men det gikk fint det også.

Tarpen fra Urberg er utstyrt med 8 barduner med smarte bardunlåser for kjapp oppstramming. Disse har fungert svært bra etter hensikten synes jeg. Det var ikke behov for ytterligere bardunering noen plasser vi var i år.


Tarpen er nærmest kvadratisk med målene 300x295cm. Det er en finfin størrelse på en tarp slik jeg bruker den mest.


Jeg kan ikke se noen tegn til særlig slitasje ennå på verken duk eller barduner, men det vil nok dukke opp etter hvert tenker jeg. Den er tynn den duken, og jeg passer på å holde den litt unna bålet.

Tarpen har helt klart fungert slik den var tiltenkt i bruk og med det lille pakkevolumet og den lave vekta, ja så må jeg si at det kjøpet i 2020 virkelig var bra.

Denne duken fra Urberg blir nok å se på flere turer framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.