tirsdag 17. desember 2013

Dyr fisk?


Nei, det synes jeg ikke. Det har riktignok gått et par tusenlapper til sammen denne sesongen på fiskekort for ulike områder, men dyrt, nei det synes jeg egentlig ikke det er.

Kilosprisen på fisken kan nok kanskje ha blitt noe høy i enkelte områder jeg har fisket, ser man på hva fiskekortet har kostet opp mot antall kilo fisk jeg har fått. Det blir likevel litt feil mener jeg å se så svart/hvitt på det. Å fiske er for meg en viktig del av turen og da betaler jeg også for den opplevelsen.

At det i noen områder jeg har betalt fiskekort for burde vært drevet mer intensiv fiskekultivering er udiskutabelt. Jeg har mer enn en gang fisket i vann med sardinstørrelse på ørreten denne sesongen. Det er ikke spesielt spennende når man har betalt et par hundrelapper for å fiske der. Det er noen fjellstyrer og grunneierlag som bør revurdere prisene på fiskekortene sine eller kanskje heller tillate fritt fiske hvis de ikke prioriterer fiskekultivering. Det fiskes tross alt altfor lite i de fleste vann og innsjøer i dag.

Jeg betaler fiskekortet med glede, men det må føles riktig å gjøre det også. Jeg liker å vite at kronene jeg betaler går til fiskekultivering i området.

3 kommentarer:

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Ja hva betaler vi ikke for det vi liker mest:))) Ønsker deg en sprek Jul og gleder meg til å lese om nye turer i det nye året som kommer:))

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ha en riktig fin jul du også Jill! :)

Anonym sa...

Helt enig med deg. Fiskekort burde der egentlig bare vært i de vann det faktisk kultiveres og finnes fin fisk.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.