lørdag 21. desember 2013

Solsnu


Det ble noen timer med fiskestanga, selv i dag, den mørkeste dagen i året. Nå snur sola. Endelig. Det er solsnu.

I ettermiddag, nærmere bestemt klokka 18.11 skjer det jeg alltid ser fram til på seinhøsten, nemlig at sola snur. Det er vel strengt tatt ikke sola som snur, men heller jorda i bane rundt sola som snur denne dagen. Vi på den nordlige halvkule har nådd maksimal avstand fra sola. Fra i dag av og fram til sommersolverv heller vi mer og mer mot sola igjen. Mot vår og sommervarme.

Som sagt ble det noen små timer med fiskestanga også i dag. Jeg var ute lenge før soloppgang. Høyt vann til tross så ble det ikke mye fangst. Litt overraskende egentlig. Mildt vær som det var. Opp mot 9 grader pluss, seint i desember er samme temperatur som er vanlig her på disse kanter 6 måneder fra nå.


Det var ikke mye kjenning med fisk altså. Ett napp bare + en pen, rundt 7 hektos sjøørret, som lot seg avbilde i vannkanten før den fikk friheten tilbake.

Tross alt så går vi mot lysere tider nå. Det er ikke dårlig bare det. Den mørkeste dagen i året kan krysses ut i kalenderen. Nå er det utfor mot lysere dager.

1 kommentar:

moroglillemann sa...

Egentlig rart å tenke på at sola snur og det skal bli lysere. For det er no vi har vinteren i vente, som vi på folkemunne kaller mørketida... om den der vinteren kjem da :-/

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.