onsdag 4. desember 2013

Ljosåbue i Rondane


I Rondane, på stien mellom Peer Gynt-hytta og Rondvassbu, går man rett på denne lille steinbua som ligger tett på stien. Der ligger den med ryggen mot en kampestein rett sør for Smiukampen, drøyt tre kilometer øst for Peer Gynt-hytta. Man kan ikke unngå å se den, følger man stien.

Ljosåbue sett fra vest

Smiukampen på 1799 moh. bak steinbua


Hytta står åpen og driftes av Sel fjellstyre. Det er en spartansk innredet steinbu og mest som nødly å regne. Jeg tok en liten pust her på vei mot Rondvassbu sist sommer. Sammen med en gjeng hyggelige, unge dansker som kom forbi, fikk vi tak over hodet den stunden et skikkelig regnskyll hamret løs utenfor.


På veggen inne finner man et oppslag med informasjon om steinbua og dennes historie. Den er over 150 år gammel og restaurert i 1971. Bua ligger på 1347 moh. og finnes tydelig markert på kartet.

Klikk på bildet for større versjon

Ljosåbue sett fra øst

3 kommentarer:

Anita sa...

Herligt♥Neste år skaljeg ikke til syden!Da skal jeg på fjellet etter å blitt inspirert av bloggen din !Masse turtips!Hvor går ruten din til neste år montro?Jeg har ikke blogget noe i det siste.har vært så mye lekselesing med Alex.Men det gir gode resiltater!yippi !en skal alldrig si en ikke kan..det er bare å lese å lese å lese til en kan:))Ha det fint♥

moroglillemann sa...

Meget sjarmerendes steinbu! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelige kommentarer, damer! Til sommeren blir det mest sannsynlig Finnmark på meg, Anita, både til vanns og til lands. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.