mandag 16. desember 2013

Hardangervidda


Igjen gjør han det, Per Roger Lauritzen, kommer med en perle av en bok. En turguide. Hardangervidda - de beste turene.

Jeg kunne ikke la denne i fred da den kom i postkassen i dag. Jeg blir aldri mett på lektyre om Hardangervidda. Jeg måtte bla litt og skumlese litt allerede. Den skal bli godt gjennomlest i juleferien. Det kan jeg love!

Boka er fersk for året og utgitt på Gyldendal. Et 1:100 000-kart over vidda følger med. Glimrende for turplanlegging det. Jeg fant boka hos Haugenbok.no til en hyggelig pris.

Dette er sakset fra omtalen på omslaget:

"Korte og lange turer til fots og på ski, toppturer, padleturer og sykkelturer. Europas største høyfjellsplatå har alle muligheter. Denne nye guiden i suksess-serien Gyldendals turguider har alt du trenger for å ha en vellykket turopplevelse på Hardangervidda. Boka presenteres de beste fotturene, både de riktig lange og en rekke kortere turer for dem som bare har en helg å avse. I tillegg blir selvfølgelig viddas flotteste toppturer trukket frem. Velger du ski, sykkel eller kajakk som fremkomstmiddel, så har boka også gode turforslag. Hardangervidda har selvfølgelig også den nødvendige informasjonen om hytter og overnattingssteder samt bakgrunnsinformasjon om naturen, kultur og historie. Turkartet Hardangervidda i målestokk 1 : 100 000 følger med boka."

2 kommentarer:

Unknown sa...

Da gleder jeg meg til å få dommen på boken når sidene er fortært!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg liker å forhåndsdømme ;) Jeg har fått lest ganske mye allerede og det er ikke bomkjøp for å si det slik. Mye fin info her.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.