lørdag 14. desember 2013

Formiddagsfiske


Det måtte bli en tur i dag. Tidlig opp og avgårde i bilen før ni. Da ville jeg være på plass omtrent på høyeste flo.


Turen gikk til Skjoldafjorden i Tysvær. Her finnes fine og lune viker hvor man kan stå i le for vinden. Ikke mye vind i dag, men likevel i le. Jeg var på plass ved soloppgang.

Første turen med den nye stanga jeg fikk av Frode sist helg. Nytt snøre på snella også. Alltid spennende å ta de første kastene med nytt utstyr. Herlig følelse når man kjenner det fungerer. Ørret på andre kastet. Ingen stor, men dog ørret. Det ble et titalls ørreter. Den største, en gyter, oppunder kiloen. Ingen sjøørreter ble middag i dag.


Etter første turen føles det bra, utstyret. Også snøret i dimensjon 0.178mm. Dette blir nok oppsettet for fisket gjennom vinteren etter sjøørreten. Finner jeg at det fungerer godt så blir det denne kombinasjonen som blir med til Finnmark til sommeren. Det blir stas!

8 kommentarer:

Veronika sa...

Takk for at du deler!

Anders sa...

Hvilken knute bruker du på snøret? Samme som med Nanofil?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Bare hyggelig! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Bruker Palomar-knuten når jeg binder multisnøret til svivelen. Samme som til Nanofil, men Nanofilsnøret er litt glattere og da dobler jeg kuten. :)

Anonym sa...

Supert! Alltid gøy med nytt utstyr :D Supernice den stanga der, har prøvd Speedmaster ved flere anledninger og lurer på å skaffe meg en ti foter selv. Flott farge på Ørreten, den var virkelig pen. Var nede ved senhøst/vinter plassen min igår selv, men da var isen lagt seg inne i bukta der :( Var knallbett bare for noen dager siden med syv Sjøøret, med den største på hele 61 cm. Synd, håper det løsner opp der igjen med varmen som er meldt. God helg Bjarne!

Mvh

Martin Hansen-Just

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Høres ut som du har en virkelig gromplass der!!! Speedmasteren svarer til forventningen ja. Ny tur i morgen med den. God helg! :)

Aud sa...

Fin ørret :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jepp, den var fin. Den fikk svømme videre for å vokse seg større. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.