søndag 22. desember 2013

Villmarksdøgn i Haugesund!


Haugesund er byen å befinne seg i 10.-11. januar 2014. Da blir det et døgn proppet med villmarksbilder og ditto stemning. Stedet er Rica Maritim Hotel fredag og lørdag, andre helga på nyåret.

Villmarksdøgnet starter fredag 10. januar kl. 18.30 med workshop i naturfotografering med den kjente naturfotografen Roy Mangersnes. Han er høyt premiert i flere internasjonale naturfotokonkurranser, er fotoguide i WildPhoto Travel og har forfattet flere bøker.


Workshopen bygger på Roy Mangersnes lange erfaring som biolog og naturfotograf og krydres med fantastiske bilder fra flere verdensdeler. Klikk her for mer informasjon om workshopen. Merk! Det er kroner å spare på tidlig påmelding! Informasjon også på Facebook.

Lørdag 11. januar kl. 10.30 starter selve festen, "Villmarksdagen" på Rica Maritim Hotel. Her blir det bilder og foredrag av høy klasse hele dagen.

Blant annet vil den kjente natur- og filmfotografen Ole Jacob Vorraa fra Karmøy vise en av sine naturfilmer, "Hjort i sikte". Vorraa er kjent for flere naturfilmer vist på NRK de siste årene. Vorraa vil også fortelle om prosessen rundt en slik filmproduksjon.En av Norges fremste eksperter på havørn og dyktig naturfotograf, Dag Brynjelsen, viser bilder og forteller om havørnas suksesshistorie på Haugalandet.

Initiativtaker og arrangør av Villmarksdøgnet, naturfotograf Jan Kåre Ness vil i løpet av villmarksdagen ta oss til villmarken i Spania, nærmere bestemt til det fantastiske steppelandskapet Extremadura der det finnes en rekke rovfuglarter.


Jan Kåre vil også vise videomuligheter vi i dag har med speilreflekskameraet. Flere kortvideoer han har levert til media vil vises, samt video om øyenstikkerens liv.


Det blir også villmarksbilder fra Afrika! Sigurd Halvorsen har i flere ti-år guidet turister i Afrika. Han viser bilder fra Sør-Afrika, Botswana og Namibia.

Sjekk oppdatert informasjon om villmarksdagen her. Også på Facebook finnes  oppdatert informasjon.

Under hele villmarksdagen vil Stavanger Foto holde salgsstand i lokalene og både Haugaland Fotoklubb og Norsk Ornitologisk Forening avd. Haugaland vil ha stand her. Også Safari opplevelsesreiser har stand. Naturfotograf Magnus Jonas Fjell fra Karmøy har naturfotoutstilling samme sted.

Det vil også bli avholdt en fotokonkurranse i forbindelse med villmarksdagen. Tema er "Natur":

Ett bilde pr. person som må være eksponert i Rogaland eller Hordaland. Send jpg-bilde til Stavanger Foto på post@stavangerfoto.no, max 5 MB innen tirsdag 7. januar. Merk eposten med "Villmarksdag".

De ti beste blir printa ut og går videre til folkejury på Villmarksdagen. For å være kandidat til premie, må du være til stede når premieringen foregår etter siste foredrag, ca. kl. 16.30

Cafe Renè like ved siden av, under samme tak, har åpent under villmarksdagen.

Hold altså av andre helga i januar neste år. Da blir det naturfoto, villmarksbilder, film og gode foredrag av høy kvalitet på Rica Maritim Hotel i Haugesund.

Mer informasjon om villmarksdagen finnes her.

Her kan du lese om villmarksdagen sist januar.

(Foto øverst i innlegget: Roy Mangersnes)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Takk for opplysningen! Jeg skal se både programmet for arrangementet og i min egen kalender, men det er slettes ikke umulig at jeg skulle tatt meg en tur:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det er rette plassen å være i januar! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.