søndag 21. mai 2017

I kano på Tuastadvatnet


Den tredje kanoturen på de fem siste dagene gikk til Karmøy kommunes fastlandsside. Der ligger alltid Tuastadvatnet og lokker.

Jeg har fisket i Tuastadvatnet flere ganger og fått fin ørret, men aldri padlet der. Nå var det dags for nettopp det. Denne siste dagen i langhelga jeg hadde ordnet etter 17. mai.


Frank er ikke vanskelig å be når det gjelder kanotur og han meldte i gårkveld at han var med. Jeg ville tidlig avgårde og foreslo klokka 8, søndags morgen. Den var grei.

Værmeldingen kunne melde litt regn litt utpå formiddagen, derfor såpass tidlig avgang for å utnytte finværet. Frank dukket opp like etter at jeg hadde fått Ally av biltaket og snart var vi begge på vannet.


I et strålende vær la vi avgårde med et yrende fugleliv i skogen langs vannet. Det var skikkelig som de sang. Frank opplevde også få en gjøk helt nærme på turen. Så tett på er det sjelden man kommer den fuglen.


Med ganske høy vannstand var vi litt spente på om passeringen under brua ville la seg enkelt gjøre. Det gikk akkurat ved å legge seg flat og trekke inn magen litt for turblogger'n.


Ute på hovedbassenget på vannet fikk vi vinden i mot da vi la kursen sørover. Vi stoppet innom noen viker og kastet fra kanoen og i en av disse hadde også Frank en ørret etter sluken. Det var forsåvidt den eneste kontakten vi hadde med fisk i dag.


Vi tok turen helt inn i vika mot Tuastad og lå her litt og fisket. Deretter gikk turen til en av holmene sør i vannet hvor vi tok oss en times pause på land. Her fikk vi også regnværet etterhvert i hodet. Langt mer mente vi enn hva som var meldt.


Vi fisket også litt fra land på holmen vi lunsjet, men ingen kjenning her heller i regnværet.


Vi trodde at regnværet skulle være rimelig forbigående, men det varte og rakk og til slutt så hoppet vi i kanoene og la nordover. Nå med god medvind.


Det var først da vi til slutt gikk i land ved bilene at regnværet gav seg, men da var vi også rimelig fuktige.


Det ble en fin kanotur i dag på rundt en fem timers tid, men i vekslende vær kan man vel godt si. Ikke særlig fiskefangst å melde, men fisken skal finnes der den. Det er pen ørret som går i Tuastadvatnet, det er sikkert. Fiskekort kan man få kjøpt hos Salar Sportsfiske i Salhusveien, like nord for Toyota Haugesund.

2 kommentarer:

Miamaria sa...

Oi, en grå slutt på den ekstremblå starten! Den så jeg ikke komme. :) Tror jeg må prøve kano en dag, ser litt artig ut.

Aud sa...

Flotte bilder fra turen :-)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.