søndag 14. mai 2017

Fiskeabstinenser


Jeg måtte ut i morges, ut og fiske. Et snev av fiskeabstinens kjentes i kroppen. Før ni var jeg i vei.

Forholdene skulle i allefall ligge til rette for fiskefangst. 11 grader viste termometeret da jeg parkerte og nesten vindstille. Litt fuktighet i lufta. Det er ofte gunstig.


Jeg holder på å tråkke på en liten rakker på vei til fiskevannet. Den forsøker gjemme seg nedi gresset, men jeg får et bilde før den forsvinner helt.


Ved fiskevannet forsøker jeg først svart sluk, men etter rundt ti kast så er det ingen kjenning. En kobber og rød Aura Flake i 7g med pålimt øye gir et napp. Det er først da jeg setter på en 7g møreungen i kobber, rødt og grønt at det er fangst. Den sluken har en finfin lokkende gange spesielt med enkeltkrok på.


3 ørreter på en liten halvtime og flere kjenninger blir det. Den første av de tre tar jeg opp, de to siste er større og får svømme ut igjen.

Den siste timen er det svært lite å kjenne. Jeg forsøker flere ulike sluker også juletrepynten, men det blir med kun et par napp. Jeg burde nok kreket meg opp langt tidligere i dag. Da hadde jeg nok hatt en lenger periode med bett vil jeg tro.


Uansett fiskefangst var det en fantastisk fin morgen. Et yrende fugleliv i skogen nå. Låvesvalene er her og jaget over meg som små jagerfly. Noen småfugler jaget en nøtteskrike rundt i skogen så jeg. Den satte seg noen sekunder i treet rett bak meg der jeg fisket, men ble fort jaget videre av småfuglene. Gjøken hørtes også. Den har allerede vært i området i et par uker.

Mai er kanskje den fineste måneden synes jeg.

2 kommentarer:

Aud sa...

Orm klarer jeg ikke helt å venne meg til....
Men fin fangst fikk du :-)

Unknown sa...

Stålorm er ikke en orm,men ei øgle :) Helt ufarlige.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.