torsdag 18. mai 2017

Ostesmørbrød på bålet


Skal jeg fyre bål på nærturene mine, ja da er ostesmørbrød med i sekken. Dette er lettvint, billig og god turmat!

Ostesmørbrød er også turmat som ikke koster skjorta og det er noe jeg gjerne gjør et poeng av. Det er enkelt å klargjøre før turen og man har som oftest ingrediensene i hus. Brødet trenger heller ikke være dagsferskt. Det er knasende godt på tur der bålet skal fyres er min mening.


Jeg gjør det på enkleste måte. To brødskiver smører jeg godt med smør (jeg sparer ikke på smøret) og så en gulostskive på hver. Brødskivene legger jeg mot hverandre (som en sandwich) med en skive kjøttpålegg i midten. Salami, fårepølse eller skinke er det jeg vanligvis har i kjøleskapet og som brukes til dette.

Innholdet mellom brødskivene kan være mye spennende hvis du vil. Her er det knapt grenser for hva man kan legge inn mellom osteskivene. Kanskje vil man krydre litt ekstra eller legge inn noe grønt, paprika kanskje?


Jeg spikker meg en y-kjepp av en bjørk eller annet løvtre i nærheten. Kjeppen bør være frisk, ellers vil den fort ta fyr. På y-kjeppen ligger ostesmørbrødet stødig og snus med jevne mellomrom. Mine ostesmørbrød må gjerne bli godt brent på bålet. Da knaser det ekstra godt og smør og ost har virkelig smeltet og gjort måltidet smakfullt.

Det er viktig at varmen når godt inn i sandwichen slik at ost og smør smelter godt, da smaker det best. Viktig også å snu sandwichen på pinnen ofte.

Du trenger altså ikke alltid å tenke "pølser" i det du planlegger en tur med bålfyring. Ostesmørbrød på bål er smakfullt og billig. Det anbefales å prøve har du ikke gjort det før!

4 kommentarer:

Aud sa...

Mmm, høres veldig godt ut! Takk for tipset :-)

Kjell Gunnar Klaksvik sa...

Funker å pakke sandwichen i aluminiumsfolie også, men en må passe varmen. Bruker også primus på lav varme hvis jeg ikke brenner bål :)

Anonym sa...

Hvis du vil ha alternativer og/eller inspirasjon til turmat anbefales også bloggen Ute på tur med primus. Der er det MASSE å ta av, både lettvinte og litt mer avanserte greier. Pølser og ostesmørbrød har etterhvert blitt en sjeldenhet på min primus... :D

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for kommentarer og tips! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.