søndag 5. januar 2020

Ny haspelsnelle


Jeg har fått meg en ny haspelsnelle til sjøørretfisket og ørretfisket til fjells. En Daiwa-snelle skal nemlig prøves ut framover.

Produktene omtalt her er sponset av Salar Sportsfiske, hovedsponsor på bloggen.

Jeg har de siste sju årene brukt Shimano Stradic CI4-sneller til sjøørretfiske og fjellfiske. De siste to-tre årene har jeg hatt litt trøbbel med 2500-snellene, da baksperren på begge snellene jeg bruker glipper inni mellom. Snellene er jo virkelig mye brukt, så mulig er det en slags slitasje, ikke vet jeg helt. Jeg har en inne på service nå, og den andre skal også inn.

I den forbindelse var jeg innom Frode på Salar i går. Han foreslo at jeg skulle prøve en snelle fra Daiwa han hadde inne. En liten, kompakt sak, men i riktig størrelse. Snella er en Daiwa Legalis LT 2500D.


I mine øyne har denne ganske gode spesifikasjoner, slik jeg liker det. Riktignok litt dårligere utveksling enn hva jeg har på Shimanosnellene, men ikke mye. Vekta er også et lite poeng. Denne veier kun 205g (217g med snøre). Det er ikke mye mer enn de jeg har fra Shimano.

Snella tas i bruk med det aller første. Den er satt opp med FINS Sling Braid i 0,12 mm. Et utrolig bra multisnøre jeg har brukt siden august 2018. FINS multisnører har jeg brukt i mer enn seks år nå, og bruker ikke annet.

Et annet godt poeng, for de som vil kikke nærmere på denne snella, er at den er langt, langt rimeligere enn nevnte fra Shimano.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.