onsdag 20. mars 2019

Vårjevndøgn


Jeg måtte ha meg en liten luftetur i ettermiddag i den fine temperaturen som er kommet nå, endelig.

Det er nemlig vårjevndøgn i dag, merkedagen da natt og dag er like lange. Nå blir dagene lengre og lengre fram mot sommersolverv. Den beste tiden på året, spør du meg.

I kveld kunne man også se fullmånen komme opp i øst. Det er også vårjevndøgn og fullmånen som bestemmer tidspunktet for påsken hvert år, litt spesielt i år er det, for vi kunne faktisk ha vært midt i påsken akkurat nå(!). Dette kan du lese om her.


Ved et av favorittvannene mine traff jeg tre trivelige karer fra Karmøy i kveldingen som forsøkte seg i vannet. Både flue og sluk hadde de fisket med en god time før jeg ankom. Ikke et napp hadde de hatt og knapt sett et vak.

Det hjalp dessverre lite på fiskelykken at turbloggeren dukket opp, men et par solide vak så vi rundt tiden for solnedgang. Fisken var kresen i dag. Trivelig var det i alle fall å treffe likesinnede på fisketur.


Vi ses sikkert ved en senere anledning. Takk for praten, det var virkelig hyggelig.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Superfullmåne var i februar og ikke nå i mars

Unknown sa...

Neste superfullmåne er i mars 2020. I natt var det helt vanlig måne og ikke som supermånen i februar 2020. Se Facebook: Friluftsliv - magasin for naturopplevelse😃

Unknown sa...

Mente februar 2019....

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for korreksjon til innlegget. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.