lørdag 25. mai 2024

Overnattingsturen med valgfag friluftsliv

 

Sist døgn er tilbrakt i vakre Djupadalen i Haugesund, dette nære og lett tilgjengelige friluftsområdet som alle som trives ute her i distriktet er veldig glad i.

Valgfaget jeg underviser sammen med kollega Per Andreas la i vei i halv femtiden fredag 24. mai sammen med Haugesunds fineste ungdom. 30 tenåringer og 2 halvgamle gubber skulle tilbringe nesten et døgn sammen under stjernene inne i Djupadalen.

Vel, lite så vi av stjernene så herlig lyst det er om nettene nå sist i mai, men et vårvær uten sammenligning opplevde vi.

Julie, Ida og Sofie stekte mange pannekaker på stormkjøkken

Etter at leiren var rigget ved det koselige friluftshuset til turistforeningen, ja så var det opp til ungdommen selv. Snart putret det i stormkjøkken der pannekakerøra ble omgjort til deilige pannekaker.

Det ble etter hvert også grillings på grillene lærerne hadde tent opp, for bål ble det dessverre ikke. Brannsjefen sa tydelig i fra til Bjarne turblogger som ringte, at nei, det gikk ikke pga. skogbrannfaren, men grilling på kull var lov i de kommunale, geniale fastgrillene som finnes flere steder i Djupadalen.

Etter grillmiddagen ble det badetur ned til Eivindsvatnet, men det var knappe halvparten som var uti der.

Alfred var den eneste som hadde tatt med fiskestanga og hadde kompisene som tilskuere den lille timen det ble tid til akkurat det, mens andre badet.

Gustav, Sigurd og Liam ser om kompisen får fisk

I tolvtiden ble det ro i leiren, i 4 lavvoer til sammen og 5 telt, fordelt rundt i skogen ved friluftshuset. Vel, ro og ro fru blom....

Ungdommer er ungdommer og gamle Bjarne måtte ta en tur til en lavvo og jage ut noen jenter som ikke var der de skulle være, langt utpå natta. Det gikk helt greit skal sies.

Halv ti blåste turbloggeren i fløyta lørdag morgen og fikk vekket syvsoverne, de som ikke allerede var stått opp. Den bærer langt den gamle fløyta.

En del trøtte tryner var å se, men de fleste rimelig fornøyd med natta møtte til samling ved gapahuken etter hvert. Til slutt var alle klare til avgang. Undertegnede tok en siste runde og sjekket at alt så bra ut etter oss.

Før 12 var alle tilbake til startpunktet i fremdeles strålende vårvær. 

PS! Vil du se mer fra valgfaget jeg underviser, ja så klikker du her. Over 100 blogginnlegg har innhold fra min hverdag som lærer i ungdomsskolen i Haugesund.

PS! Bildene er fotografert og gjengitt med tillatelse av elevene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.