onsdag 20. november 2024

Packraftsesongen oppsummert

 

De første frostnettene har ankommet nå seinhøstes og det kan være på tide å se tilbake på turene med packraften i år. Nå blir det nok ingen flere turer til vanns på denne siden av årsskiftet i alle fall.

Allerede i mars var packraften i bruk og da med en halvveis handikappet kaptein ombord. Turen gikk til nabokommunen Tysvær og til et av vannene med navn Storavatnet der. En virkelig fin start på sesongen den dagsturen.

Foto: Frank Bergtun

Det ble enda en tur til i mars i år, nemlig på palmesøndag. Turen gikk til nabokommunen i nord. Nydelig, småkjølig vær og røye i håven.

Søndag 21. april møtte jeg Frank ved et vann i nabokommunen og vi fikk oss en aldeles nydelig dagstur der Frank ble kåret til vinner i antall arter.

En liten uke etter forrige tur var jeg igjen i packraften og på denne turen minnes en finfin ørret i håven som ble tatt i lunsjpausen.

Allerede 1. mai var jeg igjen på vannet og denne gang gikk turen til Liervatnet, et vann som er besøkt flere ganger denne sesongen.

Fire dager etter var jeg også i packraften, denne gang på vakre Vigdarvatnet for en dagstur der i skikkelig vårstemning med gjøken som gol fra flere kanter av vannet.

Så var det klart for turen som var planlagt lenge, ja siden i fjor egentlig. Turen gikk igjen opp i Etnefjellene med packraft og el-sykkel. Jeg og Frank gjentok turen fra i fjor og denne ble enda finere synes vi.


Siste søndag i mai fikk packraften  igjen vann under kjølen med en finfin tur på stille vann i Sveio. Der fikk jeg for første gang se en oter her på Haugalandet. Det var artig!


Aller siste dag i mai pakket jeg båten full for en komfortabel overnatting på Liervatnet i Sveio. En fin liten treningstur før turene i sommer.

Lørdag 6. juli la vi i vei på sommerens første tur som var planlagt i hele vinter og vår. Vi la ut på innsjøen Isteren for en liten uke der. Det ble en virkelig flott tur vi fikk oss der nord i innsjøen.

Planen etter Isteren var tur på Hardangervidda med packraftene, men dårlig vær der gjorde om på den planen og vi tok heller turen ned tømmerrennene i Femundsmarka, nærmere bestemt gikk turen fra Synnervika i nordenden av Femunden, via tømmerrennene og Feragen til Håsjøen øst for Røros. En fantastisk fin, liten tur med to overnattinger underveis.

Jeg og Frank skilte lag etter turen i Trøndelag og jeg la kursen sørover igjen mot hytta på Sørlandet. Før jeg endte der, så stoppet jeg opp i Setesdal Austhei og besøkte et for meg nytt område. Her ble det et herlig møte med flott natur øst for Setesdalen i packraften.


Jeg er knapt kommet skikkelig i gang igjen på jobb etter sommeren, før jeg er på vannet igjen i packraften og tar et komfortabelt døgn igjen på Liervatnet i Sveio.

Helt sist i august lastet jeg packraften med mye godt og la ut på vakre Vigdarvatnet igjen for et herlig døgn der. Her ble det også en fin soppfangst.

September var knapt en uke gammel da jeg igjen var opp i Etnefjellene med el-sykkelen og packraften. Et nydelig høstvær måtte utnyttes til fulle for en hel helg oppe i herligheten.

September var ikke halvveis en gang før jeg var på vannet igjen og tok et døgn (igjen!) på Liervatnet i Sveio. Jeg hadde tro på soppfangst, men lite av det. Derimot ble det en fin ørret fra land.

Siste helg i oktober la jeg for siste gang i høst ut fra Lier i packraften på Liervatnet i Sveio. Det ble en flott tur og en siste teltnatt for i år på turbloggeren.

Da det i november en lørdag slo til med helt stille vær og levelig temperatur, ja så kom packraften på vannet igjen og det ble en finfin dagstur på Vidarvatnet. Med den turen så ble nok denne sesongen i packraft rundet av tenker jeg.

Da ble det jaggu hele 18 turer i packraften denne sesongen. Det hadde jeg nok ikke trodd tidlig i vår at det skulle bli. At det kan gjentas neste år, ja det skal man ikke se bort i fra. Det blir nok garantert turer igjen på både Liervatnet og Vigdarvatnet, men også på andre lokale vann og vassdrag neste år, for ikke å snakke om retur også opp i Etnefjellene med både packraften og el-sykkel til våren igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.