lørdag 16. januar 2021

Lang, fin dag på isen!

 

Det ble en fantastisk fin dag på isen i dag også, og nå i virkelig godt selskap. Skikkelig sosialt ble det!

Frank var nettopp kommet ut av bilen da jeg parkerte like bortforbi på grusveien inn til Nese i Sveio, Vestland. Vi hadde avtalt å møtes rundt soloppgang.

Snart var vi i vei over isen mot holmen vi ville ha som base gjennom dagen. Frank hadde med to sekker ved som burde holde oss varme i vinden som var meldt ut over dagen, men akkurat nå var det vindstille og en fantastisk fin morgen.

Før sola bikker horisonten i øst, over Nese, var de første hullene borret på isen. Frank fikk satt ut tre ståsnører. Turbloggeren begrenset seg til to i dag.

Det var snart fisk bortpå flere av ståsnørene like etter at de var satt, men sitte ville de ikke.

Det var først halvannen time etter soloppgang at det var skikkelig liv på det ytterste av Franks ståsnører. Bjelleklangen hørtes over hele isen.


To på rad ble det på Frank, og disse var litt større enn de største vi fikk sist helg. Endelig noe å skrive hjem om!

Ikke lenge etter dukker Issac og Knut Olav opp og får satt ut noen snører de også. 

Etter hvert så kommer vinden som er meldt og gjør det utrivelig på sørsiden av holmen hvor vi har fyrt opp en god sekk med ved på formiddagen. Det er like greit å komme seg i le av holmen, som Issac og Knut Olav, samt Jone, som er kommet til, har funnet ut er lurt. 

Bakom holmen får vi det trivelig sammen. Resten av veden til Frank går med til bålet som fyres opp ute på isen. Litt skeptisk er vi til akkurat det, men det går jo finfint.

Alle har vi ståsnører ute i le bak holmen, men ingen bjelleklang på flere timer før bjellene ringer på Issacs ståsnøre. Endelig blir det en fin røye opp på isen som virkelig er skikkelig steikefiskstørrelse. Vi er ikke akkurat bortskjemt med det her på våre kanter av landet. 400 gram er bra her!

Issac har faktisk både størst og minst fisk denne dagen på Nesevatnet. Jaggu klarte han ikke å huke en trepigget stingsild også på mormyskaen under kikkfiske i dag.

For en flott dag det ble, i virkelig hyggelig selskap, der både Anders og Mikkel også dukket opp utpå ettermiddagen.

Takk for finfint selskap i dag, folkens. En lang dag på isen er alltid hyggeligst i godt selskap. Turbloggeren ble uten fiskefangst i dag, men med mange bilder til bloggen. Da er turen vellykket!

PS! Vil du prøve deg på isfiske slik jeg gjør det kan du klikke her og lese for gode tips.

PS2! Salar Sportsfiske som er hovedsponsor på bloggen har utstyr og agn til isfiske på Haugalandet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.